петак, 22. март 2013.

Hokkaido razljevača


prema Pellapratovom receptu - link 



 Pripremite:

60 dag naribane Hokkaido tikve
25 dag kozje skute ili svježeg, ocijeđenog sira
2 dcl kiselog vrhnja
2 jaja
svježe mljeveni papar
sol
2 dl oštrog brašna
1,5 dl kukuruznog brašna
3 dl mlijeka
1 dl gazirane mineralne vode


60 dag naribane Hokkaido tikve posolite, ostavite da stoji oko pola sata te ocijedite da ostane 40 dag. Sve sastojke izmiješajte mikserom, dok ne dobijete smjesu duplo gušću nego za palačinke. U ovu smjesu umiješajte ocijeđenu tikvu.
 

 
Klasični lim od pećnice (niski) obložite smočenim papirom za pečenje, nauljite ga i vratite u pećnicu pa sve ugrijte na 220 C. U vrući lim izlijte smjesu u debljini od cca 2-2,5 cm, pazeći da je ravnomjerno raspoređena. 


Pecite oko 30 min (ovisno o pećnici) dok razljevača nije na vrhu rumena i hrskava. Servirajte je vruću, uz jogurt s češnjakom. Navedena količina dostatna je za 1 veliku tepsiju od pećnice.  



http://jedozovniduo.blogspot.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.