недеља, 3. март 2013.

Proleće nam stiže…


Visibabe se polako pomaljaju, rotkvice se mogu naći na pijaci, a i laste se vraćaju… Sigurni znaci da nam proleće stiže. :D
Pripremite svoju baštu
Vreme je za pripremu zemljišta, sađenje biljaka koje kasno cvetaju i sejanje novih za sledeću sezonu. Prvo travnjak – ukoliko želite da podstaknete rast trave, grabuljama s travnjaka odstranite osušene trave, suvo lišće, grančice i druge otpatke, a potom rasporedite tanak sloj mešavine komposta i peska. Kada počnu da niču visibabe, krokusi, lale i narcisi, prihranite ih đubrivom za cveće. Nakon što prođu mrazevi, možete da posadite lukovice gladiola ili dalija. Da biste posadili jednogodišnje cvetnice, pripremite zemljište – formirajte leju, okopajte, nađubrite i usitnite zemlju, pa je ostavite da miruje nekoliko nedelja, a zatim posejte otpornije vrste.
Ako niste vični sređivanju bašte – pozovite stručnjaka:D
Osvežite svoju kožu
Pripremite svoju kožu za predstojeće sunčane dane i zablistajte u punom sjaju! Pridražavajte se naših saveta i osvojite PEHAR za zdravu kožu! :D  A evo šta znači PEHAR:
Piling - nežan piling svake nedelje čisti kožu
Energija – vežbajte, trčite, vozite bicikl i Vaša koža će to ceniti!
Hidratacija – unosite dosta tečnosti
Alkohol, cigarete, nespavanje – NE!
Revitalizacija – obnovite svoju umornu kožu kvalitetnim kremama i maskama za lice.
Savet plus: barem jednom mesečno posetite profesionalnog kozmetičara.
Obnovite garderobu
Proleće stiže i sa njime večita dilema – šta obući kada sunce grane konačno? Nakon što odložite teške kapute i sumorne zimske jakne u ormar, izvadite napolje mantile, lagane kapute, sakoe, teksas jakne ili večiti klasik – kožnu jaknu.
Modni stručnjaci kažu – ovog proleća će se nositi mint zelena boja, suhttp://www.blog.011info.comnčano žuta, kraljevsko plava i čisto bela. Široke pantalone na falte su se vratile na velika vrata, kao i military stil. Najveće iznenađenje sezone je definitivno teksas – pantalone, jakne, košulje, sve je dozvoljeno. Veliki povratnik iz osamdesetih su i helanke. Modernih dezena, svih dužina, postale su neizostavni deo garderobe mnogih trendseterki.
Dakle, vreme je za šoping:)
I za kraj, najvažnija stvar – stavite osmeh na lice, jer zima polako prolazi, dani postaju duži i razloga za osmeh je više nego ikad! :D
http://www.blog.011info.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.