уторак, 7. мај 2013.

Sunce na vašem licu

Leto je idealno doba godine za inspiraciju i maštovitost kada je u pitanju izbor šminke za dan i veče, a činjenica da je tada dozvoljeno da u svakom trenutku sijate kao da ste na suncu, u letnji make-up unosi malo šljokičaste transparentnosti.
Osnov treba da budu podloge čija je baza vodena jer će one i na plus 30 stepeni obezbediti savršen ten, a kao glavni saveznici za suncem okupan izgled pojavljuju se višebojna rumenila i sjajevi za usne. Ipak, dok uživate u slobodi izbora boja šminke, imajte na umu staro pravilo da letnja šminka treba da bude lagane teksture. Zato zaobiđite masne senke, kamene pudere i mat ruževe kako biste izbegli neugledno sakupljanje viškova u finim linijama i pregibima na licu.



eye makeup
 
 
 
 
 
Oči – dugine boje
Na revijama na kojima su prikazane kolekcije za proleće-leto 2013. godine viđena je izmenjena verzija zadimljenih očiju, u kojoj su umesto klasičnih senki sive, braon i crne korišćene neonplava, kivizelena, limunžuta, bledoljubičasta i roze. Trend je takav da dozvoljava kombinovanje i do pet različitih boja kojima se kapci senče od korena nosa do spoljnih uglova. Zbog atraktivnosti koju će na vaše lice „navući“ žive boje, zaboravite na upotrebu jakih maskara. Ukoliko odlučite da pratite ovaj make-up trend, morate da vodite računa o garderobi uz koju ćete ga poneti, kako ne biste došli u situaciju da ličite na papagaja. Najbolji efekat ćete postići ako od glave do pete odenete garderobu u beloj boji, jer će vam njena „smirenost“ i čistota ostaviti mogućnost da se igrate inače nezamislivim kombinacijama nijansi iz duginog spektra. 
                                                                                             
 
 
Nokti u pastelnim nijansama

Oni su samo dopuna veselom i prozračnom letnjem looku, a nikako njegov upadljivi detalj. Nokti treba da budu u skladu sa šminkom i da isprate aktuelni trend povratka toplih letnjih boja, pa je zato preporuka šminkera da ih bojite u pastelne nijanse svih pomenutih boja koje ulaze u aktuelni make-up trend. Kako biste pogodili pravu meru poželjne atraktivnosti, ali tako da zadržite ženstvenost, namažite ih lakom u mlečnoroze, prozračnoplavoj, pastelnozelenoj ili boji breskve.

                                                                                           


Preplanuli i sveži obrazi

Boje na obrazima su ključne za postizanje efekta sunčevog odsjaja. Oni treba da izgledaju sveže i osunčano, pa se potrudite da efekat ružičastog rumenila i onaj koji daje nanošenje bronzera spojite u jedno. To ćete najbolje postići višebojnim rumenilima koji u sebi imaju i malo sjaja. Tečne i kamene pudere, kao i korektore u stiku, trebalo bi da izbacite iz upotrebe dok traju letnje vrućine. Umesto njih koristite lagane podloge koje će blago potamneti vaše lice, a nakon njih, kao završni korak, širokom četkom nanosite rumenilo s paletom nijansi jedne te iste boje ili nekoliko srodnih boja. Naš predlog su ona koja obuhvataju iznijansirane varijante ružičaste, boje kajsije, bronze i terakote.


                                
                                           
Ekstremno sjajne usne

Boja koja se nameće kao apsolutni hit jeste pink, a ukoliko izaberete da je ponesete u vidu nekog od svetlucavih sjajeva za usne, napravićete pun pogodak. Naravno, morate imati u vidu da pink usne dolaze u obzir samo ako niste preterali sa nijansiranjem očnih kapaka. Ukoliko ipak imate više od tri boje na očima, usne treba da budu u svetlijoj roze, bledocrvenoj, narandžastoj ili čak zlatnoj boji. I u ovom slučaju preporučljivo je da prvi izbor budu sjajevi za usne, pa tek onda ruževi kremaste teksture, i to oni koji ostavljaju blagi sjaj. Ovog leta zaboravite na iscrtavanje ivica usana olovkama

                  
 http://www.alo.rs/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.