понедељак, 13. мај 2013.

LCHF kruh bez brasna


Za one koji ne mogu zamisliti zivot bez kruha i bez sendvica evo recepta za odlican kruh bez brasna. Jedna gotova struca ovog kruha daje oko 30 kriski. Narezite ga i zamrznite pa ce vam dugo trajati. Kruh koristite stedljivo.


Napravite ”brasno” od :
  • 200 g lanenih sjemenki (samljeti u mikseru)
  • 50 g sezamovih sjemenki
  • 50 g ljesnjaka + 50 g badema (samljeti u mikseru)
  • 1 zlica psyllium praska ili 50 g zobenih posija
  • 2 cajne zlicice praska za pecivo
  • zacine po zelji, npr cimet, kim
  • 1 cajna zlicica (ravna) morske soli


Pomijesajte sa:
  • 50 g rastopljenog maslaca
  • 1 dl milerama ili punomasnog vrhnja
  • 250 g zrnatog sira
  • 6 jaja


Pomijesajte sve sastojke i izlijte u duguljasti kalup za kruh pokriven papirom za pecenje. Pecite 60-80 minuta, ovisno o pecnici, na 175 stupnjeva. Izvadite kruh iz kalupa i ostavite da se ohladi. Cuvajte ga u friziderau ili ga izrezite na tanke kriske i zamrznite.

Ako kruh podijelite na 25 kriski, mozete racunati da jedna kriska sadrzi 2 g UH.

http://istineilaziohrani.blogspot.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.