среда, 15. мај 2013.

Pravila dobre masaže

Postoji više vrsta različitih masaža, ali nijednom manipulacijom ne smeju se ostaviti tragovi rada na koži, a posebno ne modrice



 Masaža je nesumljivio najprijatnija vrsta fizikalne terapije, koja godi svim uzrastima, posebno osobama sa lošom cirkulacijom. Odlična je zamena za razne sporstke aktivnosti za koje savremeni čovek nema vremena.
* Masažom se borimo protiv stresa, ali treba je uvek raditi blagovremeno pre njegovog nagomilavanja i negativnog delovanja na kičmeni stub, srce, krvne sudove, mišiće i nervni sistem.
* Masažu obavlja pravilno samo stručno lice sa izvežbanim pokretima, poznavljanjem anatomije i problema tela vezanih za masažu. Takođe, mora poznavati preparate sa kojim postiže dobre rezultate kao i aromaterapiju. Pokreti masaže tela idu uvek sa periferije ka srcu i prate prirodne tokove krvotoka i limfe.
* Postoji više vrsta različitih masaža, ali nijednom manipulacijom ne smeju se ostaviti tragovi rada na koži, a posebno ne modrice. Najaktuelnije masaže koje se rade u većini opremljenih salona su relaksaciona, hidro masaža, limfna drenaža, šijacu masaža, refleksna, medicinska, sportska, masaža aromaterapijom, ajurvedska, kiropraktika, kozmetička, masaža toplim kamenjem i čokoladom. Parcijalne masaže se koriste za posebne delove tela koji su ugroženi celulitom ili bolovima, pa se ta regija masira intezivnije i sa specijalnim preparatima.
* Masaža se preporučuje svima koji se malo kreću, za održavanje lepe i glatke kože, protiv celulita, kod nepokretnih bolesnika koji imaju zdravo srce i normalan pritisak. Ona je odlična terapija za skidanje viška kilograma, održavanja elastičnosti kože, kod otečenih nogu, a pomoću nje se uklanjaju i bolovi u krstima, ramenom pojasu, ispod lopatica i leđima.
Masaža se ne preporučuje kod upale vena, tromboze, kožnih bolesti, raznih upalnih procesa, visoke temperature i trudnicama ukoliko imju zdrastvenih problema, kao i kod jačih krvarenja za vreme ciklusa.
Masaža je najstarija medicina koju je čovek prepoznao kao lek i zadovoljstvo za umorno telo, ali je istovremeno i najsavremeniji oblik relaksacije i nikad neće izaći iz mode. Nema terapije koja čoveku više prija od one koju mu pruža ruka druge osobe, a ako je to ruka stručnjaka, onda se za masažu može reći da je jedan od najprijatnijih tretmana za ceo organizam.

http://www.novosti.rs/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.