недеља, 12. април 2020.

Срећан празник Цвети - Улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим!

Фотографија корисника Црква Уб  

МОЛИТВА ГОСПОДУ ИСУСУ ХРИСТУ

Господе Исусе Христе, Боже наш, који на висини на Престолу са Оцем седиш, непрестано ношени од Херувима и опевани од Серафима, који си у време док си у телу био на земљи изволео да седнеш на магаре ради нашег спасења, који си примио клицање од деце и који си у Свети град Јерусалим шест дана пре Пасхе дошао на вољно страдање, да Крстом спасеш свет, погребом и Васкрсењем Својим!

И као што тада људи, који су седели у тами и сенци смрти, узеше палмове гранчице и сретоше Тебе, исповедајући да си Син Давидов, тако сачувај и заштити нас, који у овај претпразнични дан, подражавајући њих, гранчице у рукама носимо.

И као што Ти онај народ и деца приношаху: „Осана!“, удостој и нас да у псалмима и духовним песмама чистим душама и неупрљаним устима прославимо величину Твоју на дан празника овог и током читаве седмице страдања Твојих и да неосуђени достигнемо да учествујемо и у божанственој радости Свете Пасхе и најсветлијим данима Живоносног Васкрсења Твога, да опевамо и прославимо Твоје Божанство заједно са Беспочетним Твојим Оцем и Пресветим и Благим и Животворним Твојим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин.
 
 
 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.