субота, 18. април 2020.

18. 04. 2020. СИШАО ЈЕ БЛАГОДАТНИ ОГАЊ НА ВЕЛИКУ СУБОТУ!


 
Велико чудо које се дешава од 335.г. за ВЕЛИКУ СУБОТУ при служби православног патријарха на Христовом Гробу у Јерусалиму.
Присутни виде огромну муњу која се развија невиђеним сјајем. Та сила Благодатног огња пали патријарху кандило и вате на гробу а он од њих припремљене свеће.
Благодатњи огањ у првим минутима уопште не пече, нити може било шта да изгори ако се с њим упали.
У средњем веку, крајем 16 века неправославни утицајни јермени, пожелели су да и њихови поглавари измоле Бога за Благодатни Огањ и истерали су православног јерусалимског патријарха Софронија V испред главног улаза храма. 
Благодатни огањ је сишао и прошао кроз стуб у цркви, нити патријарху јерменском нити ком од верника се није упалила свећа. Упалио се свежањ свећа јерусалимском првославном патријарху који је на коленима молио Господа испред самог улаза у Храм. Од тада па до данашњег дана ниједна конфесија непоставља питање ко ће призивати Благодатни Огањ. Сви дођу код православног патријарха јерусалимског на благослов пре него што он уђе у Гроб Господњи а Гроб Господњи се на Велики Петак печати, гасе се сва светла и у суботу комисија долази да одпечати Гроб Господњи и онда патријарх улази да се моли у да призива Благодатни Огањ.
 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.