понедељак, 7. март 2016.

Zen


Vreme je za duboki uvid u sopstvo, uviđanje vlastite prirode i postizanje balansa sa samim sobom. Ovo je vreme za da uđete u potragu za željama svoga srca. Najjednostavniji način je da krenete, ako već niste, sa laganim meditacijama i vizualizacijama. Često je um prepun uplašenih misli. Potrebno je prihvatiti da je sve što vidimo i primećujemo zapravo naše ogledalo i da smo samo mi odgovorni za svoje misli, emocije i akcije. Prvo unutrašnje pospremanje kreće sa opraštanjem. Opraštanjem otvoramo vrata unutrašnjeg mira. Tada možemo čuti svoje srce, bivamo inspirisani i živimo u toku sa životom. Kada uđemo u ritam svog života, osećamo se kao sretan surfer na dobrom talasu. Sve dobro ide nam u susret. Kada proširimo svoje srce i pokrenemo 4. čakru, te počnemo zaista i delovati iz nje, dolazimo na željenu frekvenciju kada nam nijedna želja neće biti odbijena!
Desnu stranu mozga možemo aktivirati plesom. Pogledajmo sufije i derviše kako to rade. Ili neko pleme kada se moli Bogu ili priziva kišu pomoću zvuka i pokreta tela. Za naš pojam, možda tu ima dosta nelogičnosti jer smo naučeni da svet promatramo kroz prizmu logike i teško se opuštamo i plivamo u svetu koji je isključuje. Kada stvorimo sinergiju između desne strane mozga i 4. čakre mi smo ušli u sferu svemogućeg.
Znak Riba, generalno predstavlja sve. To je ono polje iz koga smo mi izronili i izgubili svest da smo svi jedno. Vreme je buđenja, osvešćivanja da već nosimo u sebi sve što je potrebno za radost. U znaku Riba, Venera je egzaltirana, Jupiter i Neptun na svome, i to je polje radosti, odakle smo došli sa misijom da živimo kroz iskustva radosti i da je širimo.




Pomračenje Sunca u znaku Riba se dešava kao potpuno predavanje svom iskustvu koje je Sunce (svest) nakupilo, prolazeći kroz sve znakove zodijaka do ovog poslednjeg, 12-og. Jer šta je u krugu poslednje? Ništa. Kada vam se učini da je nešto na kraju, upravo je iz njega nastalo nešto novo.
Na 18-om stepenu Riba, nalazi se Fiksna zvezda FUM AL SAMAKAH, čija je priroda Jupiter, Merkur. Opšti uticaj zvezde je da ukaže na prenos impulsa kreativnosti, kao i na vezu Neba i Zemlje. U njoj je sadržana velika moć i mudrost, za koju se kaže da je „odozgo poverena“ (preuzeto iz knjige Stubovi  sudbine A.Imširagić)
Kroz prizmu ljubavi ovde nalazimo iskru Božanske ljubavi, koja je sadržana u svakom od nas ali je došlo vreme da ljubav umnožavamo deljenjem.
Ribe su predstavnici univerzuma koji ovo pomračenje mogu transmutovati u prosvetljenje. Partnerski odnos je zaista najveća duhovna praksa za znak Riba. U ovom „pomračenju“ svi akteri su tu, da se i prošlost i budućnost sliju u jedno dobro SADA. Stvarno je prilika da se izađe iz začaranog kruga. Pritisak je veliki, a ni očekivanja nisu mala. Pripadnice znaka Riba bi volele da ih neko povede za ruku, da mogu da se prepuste. Za mlade devojke je to period od 12. marta. Egzaltacija Venere može da bude nekada i opterećenje, kao da ne mogu da se uzemlje sa svojim željama i potrebama. Muški pripadnici znaka Riba, čak mogu i veoma lepo profitirati sredinom marta. Pomračenje Meseca moglo bi 23. marta da donese odluke o zajedničkom životu možda zbog trudnoće. Samo polako. I premalo, kao i premnogo jednako škodi.
Ovnovi se u ovom pomračenju mogu osetiti kao bez glave, kao da ne vide kuda idu i šta rade. Pripadnice znaka Ovna moraju da se čuvaju tajnih, paralelnih veza jer bi mogle zaista doživeti „prekid filma“ koji bi ih u narednom periodu žestoko vratio unazad. U prirodi Ovna je da napreduje, a ne da nazaduje. Kada Sunce uđe u znak Ovna 20. Marta, otkriće se sve tajne. Kako će ko proći spoznaćete 23. marta kada bude pomračenje Meseca preko znaka Ovan-Vaga. Ovo bi mogla biti ozbiljna kriza u partnerskom odnosu za Ovnove, zapitajte se koji put ponavljate iste greške. Vreme je za buđenje, imate podršku sa neba, obuzdajte svoj ego jer to je samo mentalna projekcija vaših malih ljudskih želja.
Bikovima pomračenje pada u 11. polje, gde je prirodno da čovek dobije podršku od neba. Naravno, u periodu kada je Venera egzaltirana od 12. 3 – 5. 4. sva su čuda moguća, jedini uslov je da verujete u čuda. Šta god to bilo, Univerzum će Bikovima ponuditi neku vrstu isceljenja i rasterećenja od 20. 3.  - 30. 3. Ali je ovo prolaz kroz iskustva starih lekcija (bola). Možda ne razumete zašto se dešavaju neke stvari, a bilo bi lepo da ih kao takve prihvatite bez kritike. Mogli biste svedočiti ograničenjima, i osećaju da nije lako oko 25. 3, a potom je sasvim legitimno da promenite mišljenje i da kažete da je bilo lako i da je vredilo ići  „putem kojim se ređe ide“. Svima nama je ljubav smisao, svrha, a ponekad i lek. U ovom periodu je Bikovima nasušna potreba zagrljaj i podrška.
Blizanci su sa ovim pomračenjem u fokusu baš na partnerski odnos. To nije ona vidljiva manifestacija. Strah od dosade Blizancima daje inspiraciju i gura ih da samo negde idu, da se druže i pričaju. Partneri  vas u ovom periodu obožavaju i ne kvarite taj osećaj smišljanjem zabave. Pustite se i budite ono što jeste. Malo pažnje, mira i opuštanja oko 15. marta dobro će doći. Pripadnice znaka Blizanaca koje su u periodu planiranja proširenja porodice, neka obrate malo pažnje u periodu pomračenja Meseca jer se dešava u vašem petom polju dece. Potpuni ulzak na dno sopstva i razrešenje nekih starih dugova možete rešiti 18. marta. Bilo bi lepo iskorititi ovaj dan za fine spiritualne tehnike meditacije i praštanja.
Rakovi su kroz ovo pomračenje Sunca u prilici da se prepuste osećaju bez mentalne kontrole. Ovo je savršeno vreme da poverujete da sve ide dalje i napred sa vama ili bez vas.  Svako nosi svoj dar za čovečanstvo. Vaš dar nije briga, već saosećanje u ljubavi. U narednom periodu od mesec dana puno vremena provodite na vazduhu i samo dišite. Nedostatak kiseonika će vam poizvoditi nervozu. Moglo bi biti kratkotrajnih neudobnosti oko 14. marta, kao kada nešto otkrijete što ste već znali, što može  doneti disbalans u partnerskim odnosima.
Lavovima svako pomračenje na izvestan način napravi energetski disbalans. U ovom pomračenju podršku možete dobiti od partnera ili drugih ljudi. Energija traži kruženje ili transformisanje. Od 20. marta priliv energije će Univerzum obezbediti prelaskom Sunca u znak Ovna. Veoma lep dan za ljubav je 26. mart. U narednom periodu je neophodna dnevna rutina, koja se najviše odnosi na fizičku aktivnost. Vaša fizička aktivnost treba da se poveže sa hodanjem na duge staze. Ova aktivnost može biti veoma lepa kroz partnerski odnos. Hodajte sa partnerom i po mogućstvu što ranije ujutro.
Device su u ovom pomračenju zamenile uloge sa svojim partnerima. Saosećanje i prihvatanje partnera baš onakvih kakvi jesu je još uvek prisutno. Za Device koje su u formalnim partnerskim odnosima ovo bi mogla biti kriza identiteta u braku. One uvek zadržavaju razum čak i kada izgube srce. Medjutim u braku često ljubav Device liči na veliko prijateljstvo. U narednom periodu biće varnica koje će tražiti jasno definisanje osećanja, statusa, odnosa. Sredina marta meseca će biti vrlo intenzivna za ženske pripadnike ovog znaka. Osnovni savet za njih u ovom periodu bi mogao da glasi: Prekinite sa kritikama, pustite prošlost da ide svojim putem. Vi ste uradili najbolje što ste znali i umeli i konačno oprostite sebi. Niko nije ni za šta kriv. Svako živi svoj život za sebe. Volite i ono što ste loše uradili.
Vage su sa pomračenjem Sunca, skoro pa bliske. Ono što Sunce predstavlja u astrološkim simbolima, Vage ne podržavaju. U ovom periodu misli su teške i ne mogu proizvesti lepotu i osećaj izobilja upravo zbog fokusa na nemanje. To ponekad dovodi Vage do ludila neodlučnosti (vaganja) od 12. marta venera ulazi u zna Riba i doneće Vagama osećaj egzaltiranosti kroz svakodnevne poslove, a samim tim i svakodnevna zadovoljstva. Partnerski odnos može da se nađe u poziciji gde svako vuče na svoju stranu negde sredinom marta. Krajem marta, zapravo 23. se dešava pomračenje Meseca preko znaka Vage/Ovan, pa to može biti deprimirajuće. Ženski pripadnici ovog znaka mnogo će više osećati tu vrstu depresije i malodušnosti. Muški pripadnici ovog znaka svetlost i lepotu mogu dobiti od svojih partnerki čim Sunce uđe u znak Ovna od 20. marta.
Škorpioni su taman pomislili da su malo odahnuli kad je opet neophodna njihova energija kao podrška svima onima koji se nečeg plaše. Oni sami se plaše svega ali ne odustaju od suočavanja sa tim „mračnim silama“. Škorpioni nose stari strah u sebi. Sada je vreme da taj strah prepuste Majci Zemlji, da bi im se vratila zdrava energija u krvotok. Energija je promenjena i samo je potrebno biti prisutan u partnerskom odnosu do nivoa da vam se dešavaju samo oni događaji sa kojima ste vi bliski. Događaji su u stvari vaša reakcija na ljude i oklnosti. Sredinom marta biće puno prilika da svedočite vašoj promeni. Ulazak Venere u znak Riba, doneće Škorpionima priliku za ljubavno iskustvo. Možda samo platonsko, a možda i tajno. Ženski pripadnici ovog znaka će biti fleksibilniji u fazi ovih promena.
Strelčevi nose u sebi odgovornost zadržavanja mira i ispravne akcije. Puno emocija će biti potrošeno na emocije vezane za primarnu porodicu. Mnogi Strelčevi će u ovom periodu odlučiti da se osamostale. Nije važno da li ste sami ili sa partnerom, vreme je za odvajanje od roditeljskog doma. Vreme je da preuzmete odgovornost za svoj život. Neće biti lako u zadnjoj nedelji marta, kada ćete osećati težinu, a možda i grižu savesti. Ulaskom Sunca u 5. polje – polje ljubavi, izvesno je da je na pomolu nova ljubav. Od 25. marta u znaku Strelca će doći do retrogradnog kretanja Saturna i to će potrajati. Ta ljubav bi mogla biti sa starijim partnerom ili sa nekim koga već poznajete.
Jarčevi su u ovom pomračenju rešeni da poprave svoj DNK kod. Ako postoji neko porodično uverenje da ljubav ne postoji ili kolektivno uverenje da je život težak, ovo je vreme za reprogramiranje starih programa. Sve što uradite u ovom periodu će dati dalekosežnije rezultate. Možda će se i neke lekcije ponavljati ali samo sa idejom da osetite lakoću. Izvesna neudobnost u partnerskom odnosu biće izražena u vreme pomračenja Meseca 23. marta. Sve je u redu, sve je rešeno na višem nivou. Odnosi mogu biti diskutabilni kod pripadnika znaka Jarca koji su u braku.
Vodolije su definitivno i uvom pomračenju miljenici neba. Venera je još u znaku Vodolije i ona stara potreba muških Vodolija je stalno prisutna, kad im se čini da bi od 2,3 žene mogli napraviti jednu savršenu. Mlađi pripadnici znaka Vodolije mogu sebi priuštiti ovaj luksuz paralelnih veza, ali starijim pripadnicima ne bih to preporučila. Možda je ovo pravo vreme da se reprogramira vaš sistem vrednosti. Benefiti promene sistema vrednosti će biti vrlo očigledni od 12. Marta, pa nadalje. Ženski pripadnici znaka Vodolije treba da obrate pažnju u vreme pomračenja Meseca 23. marta da ne izgube glavu zbog nekih emotivnih blokada ili možda neuzvraćene ljubavi. Ono što je za žene Vodolije prilično stresno je što ni one same ne znaju da li bi se ljubile ili ostale samo prijatelji. Moj savet je da se ljubite jer  to stvara oko vas oreol besmrtnosti.

Izvor Profesionalna astrologija

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.