субота, 12. март 2016.

Recept za ljubav

handsloveU životu postoje samo dve stvari koje se deljenjem umnožavaju: ljubav i sreća. I kao što samo srećan sreću deli, tako samo onaj ko u sebi ljubavnosi, može ljubav i dati.
Ali, šta ako nema kome? Kako pronaći odgovarajućeg partnera i pravu ljubav?
Ne mogu vam dati krila da poletite i sa visine bacate amorove strelena koga želite, al vam mogu dati recept za ljubav koji vam može pomoći da je i zatvorenih očiju pronađete. Jer ljubav se pronalazi samo pogledom iznutra.
 
Dakle, uzmite tri jabuke, dve kruške, jednu bananu, šaku zelenila i malo đumbira. Sve to izblendirajte i popijte. Nazdravlje! Ovaj korak je neophodan da bi zdravi i puni energije dugo uživali u ljubavi!;)

Sledeći korak je malo zahtevniji: morate da dopustite sebi da budete ono što jeste, a drugima da budu to što jesu. To znači da je potrebno da prihvatite sebe sa svim svojim nesavršenostima, a sa drugih uklonite projekciju svojih očekivanja. Srećan je onaj ko to učini u svim oblastima svog života, verujte mi!
Zatim, obavezno se trudite da izbijete sebi iz glave brige i strahove i sva ona grozna pitanja: da li ću ikada naći to što tražim, ma nema šanse da se to meni desi, možda mi nije suđeno, već sam u godinama, itd. Svet je jedno veliko ogledalo i u njemu vidite i dobijate baš to o čemu mislite.
Naviknite se da posmatrate, tražite i pronalazite u ljudima osobine koje vam se dopadaju, ne upoređujte sve sa vama i ne jurite drugima mane. To ne znači da treba da budete slepi kod očiju, već jednostavno svojom namerom usmeravajte svoj svet u željenom smeru.
Vodite aktivan način življenja u kome ne treba samo da se ljuljuškate, nego svesno veslajte u pravcu cilja.
Zapamtite, Bog vam je dao slobodu da delujete, pa mudro uživajte u svojoj slobodi!

Dok primenjujete recept za ljubav, nemojte preterano da mislite osvom ljubavnomcilju ine budite opterećeni time, jer dovoljno je što ste na napred navedeni način „naručili“ ljubav Univerzumu, nemojte da ga pritiskate. Tako budite čika Marfija i stvarate prepreke. Svesno umanjite važnost i prepreke će se same ukloniti, a ako se ne sklone, zaobiđite ih.

I na kraju, poslednji sastojak recepta za ljubav: Otvorite svoje srce, utišajte „ludu“ glavu i nek ljubav u talasima zapljusne sve oko vas!
Onda će se ljubav u duploj meri ivama vratiti, garantujem!
 
Biljana Janković & talasi.org
 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.