уторак, 17. март 2020.

ПОМАЖЕ БОГ драга браћо и сестре.

ПРАВОСЛАВНИ, НЕ БОЈТЕ СЕ КОРОНА ВИРУСА!

Све болести су Божије посете. Ако се осврнемо у претходне године, било је разних болести и вируса и све то је, углавном, било у Часном посту. Зашто је то тако? Зато што се мало пости уз Часни пост, који је важнији од свих постова. Часни пост је, по Светим Оцима, епитимија роду хришћанскоме, односно – духовни лек. Да душа оздрави. Онда и телесне болести јењавају, кад душа оздрави. Конкретно што се тиче Корона вируса, човек не треба да размишља о томе ни да се плаши, већ да гледа своја посла. Сада је време Часног поста и ја предлажем да се човек искључи из информација у току поста. Да своју пажњу посвети посту, молитви, богомислију.
Конкретно, кућа може да се покропи освештаном водом, и да нам то буде до Васкрса.
Кађење куће да буде свакодневно, и то са овим нашим, обичним тамјаном. Кађење да се врши крстообразно. Прво можемо да окадимо иконе (опет крстообразно), па онда кућу: исток-запад-север-југ.
Саветујем читање Псалтира и Новог Завета. По једну главу из Јеванђеља и једну из Посланица Светих Апостола и једну катизму из Псалтира. То је храна за душу, а држи и тело и брани од сваког зла. Човек се снажи Речју Божијом. Молитва је ваздух за дисање душе. Желим да додам да деца треба да поштују своје родитеље. Не сме да се води мислени рат против родитеља. Са родитељима треба да будемо у миру и поштовању да би био мир у кући." - 


 Отац Симеон Рукумијски

СВЕТА ПЕТКО, БОЖИЈА СВЕТИТЕЉКО, МОЛИ БОГА ЗА НАС!

Fotografija Света Петка Ђунис.  

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.