петак, 28. октобар 2016.

A KADA ĆE NAM BITI BOLJE


Sanja Perić


Jedno od čestih pitanja kada ste astrolog. Ujedno, naslov koji bi na aktuelnom sajmu knjiga prodao knjigu kao od šale. Gotovo kao što je Den Braun uspešno svetu gurnuo Da Vinčijev Kod. Vole ljudi misterije, tajne, i to uvek prolazi. Lako se prodaje dobar naslov. Tako se i na ovaj Braunov roman, literarno obradjen konspirativni materijal koji svako danas može naći na internetu, primio i Tom Henks koji realno može da bira filmove u kojima će da se pojavi. I kad ih već pomenuh, treći deo Braunove sage o profesoru Robertu Landgonu "Inferno" upravo je ovih dana premijerno prikazan u Gradu Andjela. I znate šta.. jedva čekam da još jednom prodjem Italijom, od Rima do Firence, uživam u Braunovim misterijama i konspiracijama. Jer Merkur je ušao u Škorpiona, pustiću ga da mi oboji dane svetskim misterijama i tajnama.
A šta su u astrologiji tajne? Ribe i Neptun su tajne o kojima se ne zna. Koje su skrivene. Ne znamo da postoji, pa otkrijemo nekakv grad na dnu okeana. Ili ne znamo svoje poreklo, postoji neka priča ali nedovoljna da bi ušli u trag genu, kao da je neko prešao gumicom za brisanje i gotovo postaje nemoguće iščupati istinu ili neki trag iz zaborava koji je dozvoljen. Tako da je iz Riba tajna ono što se ne zna. No Škorpion su isto tajne. Ali to su one naše privatne tajne. Od privatnih dnevnika, foldera, ono što u poverenju saopštavamo samo onima u koje imamo 100% poverenja. To je tajna koja se čuva kao oko u glavi i koju čak i kad saopštimo ili sa nekim podelimo osetimo zebnjicu iz jednog škorpionskog nepoverenja jer i "zidovi imaju uši". Tu su i one porodične tajne o kojima znamo sve, ali se ne priča. To je bunt svakog Merkura u Škorpionu da ne poseduje smart telefon da ga ne bi špijunirali. Ne, nije on paraonik, samo je o nekim stvarima više obavešten od nas koji ćemo (kao ja pre neki dan) dati telefon na skeniranje na kasi u jednom hipermarketu da bi ostvarila neki popust i dobila šerpicu :)) Da, moj Merkur je u Strelcu. Ne samo što je naivan, nego je i nezainteresovan za konspiracije - po sistemu, pa ako me i prisluškuju, stvarno me ne dotiče. Ne osećam se ugroženo, ali kako rekoh, takav je Merkur u Strelcu.
Ima još jedna vrsta tajni, a to su tajne koje se čuvaju po dužnosti. Top Secret tajne. Profesionalna odgovornost, diskrecija. Od lekara koji ima obavezu da o pacijentu ne priča okolo (psihoterpaut i sl), diskrecija svakog astrologa, preko zaposlenih u državnim službama koji imaju pristup poverljivim aktima, do onih knjiga koje su gotovo tajna jer ih mogu listati samo recimo kardinali u Vatikanu, ili ih vidimo tek izložene na nekakvoj izložbi kroz debelo staklo i ni list dalje. To su sve opisi tajne koja ide iz Jarca i koja se tiče nedostupnosti, zabrane da se zna i vidi.
A “Kada će nam biti bolje” je tajna nad tajnama. Niko ne zna tačno. Nekada i oni koji su prognozirali (bilo da su astrolozi ili ekonomisti) sada sležu ramenima, nisu sigurni više u svoje procene. Ono što znam sa sigurnošću da kažem jeste da može još danas da vam bude malo bolje ako dok je Merkur u Škorpionu preskočite praćenje dnevnih listova, naslova, svih tih vesti koje su mahom crne. Pa ili u neku mističnu avanturu kroz film i knjigu ili učenje (ne čitanje) astrologije, numerologije, feng shuija, grafologije, bodytalka. Ako sada dok je Mars u Jarcu umesto da sedite, vi više vremena provedete na nogama. Nije bitno da li ste čistili kuću ili ste krenuli peške do pijace pa nastavili do Ade Ciganlije, onako spontano, kao da je to normalna maršruta vaše dnevne rutine. Biće vam bolje i ako Venerin trenutni boravak u Strelcu (praćen lancem (Saturn) i katancem (Neptun) ) umesto na ljubavnu patnju i jedno emotivno očajavanje ili uzaludne nade i lična nedostignuća pretočite u sredjivanje ambijenta za život, prilagodjavanje istog sebi, unošenje egzotike i mistike u isti tako da na kraju liči na jedan privatan hram u kome se svakodnevno ceremonijalno živi u slavu nade, vere i ljubavi. A ako ste još inspirisani eto pisanja, crtanja (po zidu je posebno preporučljivo sad), kreativnih poteza, kulinarskih egzibicija, ekponencijalnog rasplinjavanja kroz art, lepotu, sklad, prijatnost.
I svakako je bolje ako ste puni energije dok je Sunce u Škorpionu, ako ste od onih koje pitaju “Odakle ti više ta energija, kada sve (po)stižeš?” Zato spavajte, meditirajte, fokusirajte se i centrirajte, amputirajte škorpionskim rezom sve suvišno što samo proždire vašu snagu i oduzima vam moć. Kada je Sunce u Škorpionu moć ili imamo ili smo je nekome dali. Pa malo ekonomišite i materijom i vremenom i znanjem, biće vremena za rasipanje kad stignemo do decembra i Strelca.



Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.