петак, 1. новембар 2013.

Torta od oraha


Torta od oraha

Potrebno je za tijesto: 100 g proprženih oraha, 250 g brašna od neljuštene pšenice, 25 g kakaa, prašak za pecivo, 200 g maslaca, 200 g meda, 4 jaja, 2 cl ruma.
Za nadjev: 200 g oraha, 100 g brašna od neljuštene pšenice, 1/2 kašičice cimeta, 1/2 kašičice mljevene vanile, 100 g meda, 100 g maslaca, 1/4 l mlijeka, 2 čaše orahovog likera, 400 g slatke pavlake, 2 kašike sirovog šećera, 1/2 kašičice samljevene vanile, 16 polovina oraha.
Priprema: sitno sameljite orahe pa ih pomiješajte sa brašnom, kakaom i praškom za pecivo. Miješajte maslac s medom, pa naizmjenično dodajite smjesu brašna, jaja i rum. Pecite tijesto u kalupu 35 minuta na 180ºC.
Krupnije nasjeckajte 100 g oraha, propržite malo sa brašnom, pa dodajte začine, med, maslac i mlijeko. Kuvajte miješajući da dobijete čvrstu smjesu. Prorežite tijesto i nakapajte liker na listove.
Preostali liker ubacite u nadjev kojim premažete donji list. Poklopite gornjim listom i ostavite da se hladi.
Ostale orahe sitno sameljite. Čvrsto umutite pavlaku sa šećerom i vanilom, umiješajte orahe, pa time namažite i ukrasite tortu. Na vrh poslažite polovine oraha.

izvor http://poljoprivredaiselo.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.