четвртак, 6. децембар 2012.

Veliki i mali snovi


Želim & nemam

veliki_i_mali_snovi_2

Važnost malih želja

Sada sledi tipično NLP pitanje: Šta želite da ostvarite u svom životu, što još nemate? Sada je tek došlo vreme da ispišete svoje želje na papiru. Počnite bilo gde, nije važno, možda od posla ili privatnog života, od svog emotivnog života, od finansija...
Svejedno od čega ćete početi, ali ne zaboravite kako svoje velike snove tako i male svakodnevne stvari koje život čine lepim, kao sunčano vreme, kafa sa prijateljima, uređenje vašeg stana... Uzmite i za ovu listu dovoljno vremena i dajte joj sledeći naslov u vašoj beležnici: želim & nemam.
Kada ste završili ove liste odvojite malo vremena, pogledajte ih još jednom i zapitajte se da li ste zadovoljni? Ima li nešto što biste promenili? Kada zaključite da ste zadovoljni onda se posvetite dvema poslednjim listama pod naslovom ne želim & imam i želim & nemam. Koja je od ove dve rubrike trenutno za vas važnija, u njoj prođite tačku po tačku i poređajte ih po prioritetima, koristite 1, 2, 3 ili A, B, C da ih obeležite. Kada ste to uradili sa rubrikom koja vam je važnija, uradite isto i sa onom drugom.
Jeste li razmišljali o tome koja će promena najviše da se odrazi na vaš život? Možda ste je označili kao važnu, a možda i niste? Na primer, kako bi se odrazilo na vaš život ako biste svako jutro započeli dobrim rasploženjem? Koje su to male promene, a za vas odmah izvodljive, koje bi vam od ranog jutra popravile raspoloženje – dobar doručak, vesela muzika, neki lep porcelan, možda neka posebna kravata ili drugi lep accessoire? Prođite još jednom celu listu i pronađite koja bi promena imala najverovatnije najjače dejstvo i obeležite je zvezdicom.
Šta čekate? Na posao, jer na ovoj listi treba još dosta toga uraditi, jer vas sledeći korak vodi u fazu pretvaranja ove liste u svoje snove, koje zatim treba pretvoriti u dostižne ciljeve. Kada tim ciljevima date neodoljivu privlačnost, vaš uspeh postaje neizbežan, a NLP je tu da vas poduči ovim koracima. 
Slavica Squire, NLP Master Trainer & Master Coach


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.