недеља, 2. децембар 2012.

Magija zrele ljubavi

Izlazite u društvu prijatelja na sva ona mesta za koja ranije niste imali vremena. Posećujte koncerte, pozorišta, svečanosti...
Ko sme da kaže da Amorova strelica bira koga će da pogodi? Polako, ali sigurno jesen cupka pred našim vratima, a vama već neko vreme emocije ulepšavaju svakodnevnicu. Osećate se preporođeno od trenutka kada ste upoznali šarmantnog gospodina u parku. I sve to vama nije ništa čudno, ali vaša bliža okolina vas posmatra kao „posrnulu“staricu. Nedavno ste se penzionisali i konačno ste došli do zaključka da je pravo vreme da sebi konačno date oduška. Pa da se razumemo, penzija nije tako loša stvar! Dok vaše vršnjakinje kukumaču kako se osećaju neaktivno od trenutka kada su prestale da rade, vaš temperament vam ne dozvoljava da se prepustite učmalosti. Istina je da je penzionisanje velika promena u životu, ali predstavlja i izazov za sve one persone vedrog duha. Setite se samo koliko toga ste prethodnih godina želeli da uradite, a zbog silnih obaveza niste stizali ni kafu da popijete sa bliskom prijateljicom.
Ne kaže se bez razloga da je vino bolje, što je starije, pa zašto onda uopšte da razmišljate o godinama. Iskustvo i mudrost su tu, i nema vremena za čekanje. Silom nesrećnih okolnosti već nekoliko godina ste udovica i teško vam je da prihvatite činjenicu da ostatak života provedete sami. Život ide dalje! Ostvarićete nove kontakte i poznanstva, pa ko zna, možda baš taj gospodin iz parka deli istu sudbinu. A vi se bacite na doterivanje. Odavno tamna i sumorna garderoba, i cegeri sa bakalukom nisu zaštitni znaci ljudi koji su se penzionisali. U odevanje unesite malo vedrih, a zašto ne i smelih tonova i boja. Pošto držite do svog izgleda, i nemate problem sa linijom bez obzira na svoje zrele godine, nabavite koji par farmerki. Za udobnu šetnju u prirodi dobro će vam doći patike.
Organizujte svoju malu ekipu prijateljica sa kojima ćete svaki vikend imati svoj ritual u nekom od kafića. Izlazite u društvu prijatelja na sva ona mesta za koja ranije niste imali vremena. Posećujte koncerte, pozorišta, svečanosti... I, naravno, ne strepite od starosti! Oduvek ste bili dama koja intrigira svojim temperamentom i snagom. Ostanite verni aktivnom životu, ali u onoj meri u kojoj vam to godine dozvoljavaju. Vežbajte, lagano istezanje i puno, puno šetajte! Vaše telo će ostati vitalno, pa ćete se i vi osećati večito zaljubljeni!
  

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.