понедељак, 3. децембар 2012.

Ne drži laptop u krilu!

Kada je dugo uključen, a položen je u vašem krilu, laptop se prilično zagreva i time ozbiljno dovodi u pitanje mogućnost da i vi jednoga dana postanete tata
I vi spadate u grupu onih mladih i perspektivnih muškaraca koji sigurno koračaju putem uspeha. Dan ne možete da zamislite bez laptopa jer vam predstavlja osnovno sredstvo za rad, a o tome koliko ga koristite bolje i da ne govorimo. Ima trenutaka kada vam se dešava da pogled ne skidate sa ekrana vašeg nosećeg kompjutera, bilo da sedite negde u prostoriji ili ste ga otvorili na aerodromu dok čekate da sleti avion vašeg poslovnog saradnika. Kada vas čovek pogleda, pomisli da ste srasli sa laptopom pa da bez njega ni u toalet ne odlazite.
S obzirom na to da uskoro nameravate da osnujete porodicu, trudite se da ga što ređe koristite položenog na svom krilu, upozoravaju stručnjaci. Kada je dugo uključen, laptop se prilično zagreva i time ozbiljno dovodi u pitanje mogućnost da i vi jednoga dana postanete tata.
Profesor urologije na državnom Univerzitetu u NJujorku dr Jefim Šejnkin upozorava da ovaj praktični elektronski uređaj, od kojeg se moderni menadžeri retko odvajaju, izaziva muški sterilitet.
- Poznato je odavno da povišena temperatura u testisima pogubno deluje na kvalitet i količinu sperme koju oni proizvode - objašnjava dr Šejnkin. NJegov stručni tim sproveo je istraživanje na grupi od 29 zdravih volontera od 21. i 35. godine, kojima su merili temperaturu testisa i analizirali kvalitet sperme pre i posle korišćenja laptopa. Američki naučnici su utvrdili da je kod svih ispitanika došlo do promene parametara sperme zbog povišene temperature u testisima. Zbog toga specijalisti urologije upozoravaju sve muškarce da se izlažu velikom riziku steriliteta ako godinama, nekoliko puta na dan, na ovaj način koriste laptop. Prema tome, laptop stavljajte na sto, nikako ga ne držite u krilu ako želite jednog dana da postanete tata!

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.