четвртак, 16. мај 2019.

HOROSKOP: Pun Mesec u Škorpiji donosi velike promene – krajeve i početke za sve, a naročito za ova 4 znaka

  

Pogledajte na nebo i pozdravite aprilski ružičasti puni Mesec! Ovaj astrološki fenomen ne zahvata istom snagom sve znakove pa saznajte jeste li “u pojačanom riziku” i šta preduzeti…


Ovaj se puni Mesec u narodu naziva i ružičasti mini ili mikro Mesec jer se događa u vrijeme lunarnog apogeja – kad je Mesec najdalje od Zemlje pa nam se njegov disk ukazuje kao najmanji u godišnjem ciklusu.

Pun Mesec vreme je kulminacije ili ispunjenja onog što je počelo dve nedelje ranije prilikom mladog Meseca. Ako je u protekle dve nedelje u vama sazrevala određena emocija, stav ili spoznaja, taj bi proces sada mogao biti dovršen.

Ono što ste planirali sad bi se moglo ostvariti ili konačno izjaloviti. Ako nađete na nepremostivu prepreku, zaključićete da valja promeniti taktiku ili čak napustiti taj plan kao nerealan.


pun-mesec  

Velike promene, kraj i transformacija

 

Pun Mesec na 3. stepenu Škorpije donosi velike promene, kraj ili totalnu transformaciju nečega, da bi došlo do novog početka.

Posle kraja uvek sledi novi početak. Nešto se treba završiti, okončati ili totalno promeniti, kako bi moglo doći nešto drugo.

Posle završetka, kraja, okončanja ili umiranja, dolazi uvek nešto drugo. To drugo predstavlja totalnu promenu ili totalni preobražaj i stvara se šansa da se otpočne i nakon kraja otpočne nov početak. Ciklus života se neprekidno obnavlja.

Mesec u Škorpiji u kući kraja, transformacije, seksualnosti, tajni, smrti, tuđeg novca je u opoziciji sa Suncem u znaku Bika, plodnosti, izobilja, materijalnog bogatstva, novca i zarade.

Jedan naspram drugog u periodu Punog Meseca 22.04. Ukazuju da može doći do naboja i problema vezanih i za finansije ili sukoba interesa. Isto tako Pun Mesec u Škorpiji može doneti pojačane strasti, ali bez osećanja, bez nežnosti, jer je Mesec na stupnju svoga pada, te mogu nepovoljno delovati na vezu.


pun-mesec


Može doći do velikih transformacija, ili kraja jedne etape, vezanih za seksualnost ili plodnost. Put ili način da se do toga dođe je drugačiji.

Škorpija je vezana za tajne, skriveno, duboko. Instinkti su pojačani. Suočavanje s nečim što je bilo tajno i nepoznato i što će izaći na površinu je moguće. Treći stepen Škorpije sadrži u sebi posebnu moć, a Mesec je tu najslabiji, te emotivna bol ne mora biti tako velika, ako je svest prisutna, ako nadjača Sunce u Biku.

Ne prepuštajte se negativnostima


Prepuštanje nečemu ili nekome je nešto čega se treba čuvati, posebno negativnim emocijama ili negativnim osobinama.

Posebno prepuštanje osećanjima bola i patnje je pogubno i treba ga izbegavati. Postoje načini da se negativne emocije i raspoloženja promene, za one koji to žele i koji rade na sebi. Otpuštanjem negativnih osećanja. Zamislite da ona ističu iz vas, i da se utapaju u reci, brzoj planinskoj reci.

Škorpija je znak koji se odnosi na vodu, reku. Zamislite da ih voda nosi i vi ostajete pročišćeni, oslobođeni, isceljeni. Ako niste vešti u tome da se oslobodite svojih osećanja ili preobrazite negativne emocije u pozitivne, ili da ih kontrolišete šta je najbolje raditi kada je Pun Mesec, onda dozvolite da se tuga pretvori u suze. Isplačite svoj bol i olakšajte sebi.

Mesec u Škorpiji može doneti i strah od kraja, nestajanja, završetka života. Osvestite taj strah, jer što smo svesniji to smo više u mogućnosti da se suočimo ili izborimo s time. Kada se izborimo, onda smo jaki i možemo postati bolji i prema sebi i prema drugima.

Vreme je za čišćenje, otpuštanje, oslobođenje od nečeg ili nekoga. To može biti i neka loša navika. Svakako da neće moći to biti brz rez, jer su Mars i Pluton retrogradni.

 
mesec 




 Mars u Strelcu, Pluton u Jarcu. Sve ipak ide svojim tokom



Da, posle kraja dolazi početak, nov početak, neminovno, za dve nedelje 6. maja. Mlad Mesec će biti u Biku i tada će započeti vreme novina, vreme plodnosti, blagostanja. Mlad Mesec će biti u trigonu tada s Plutonom i ukazati na obnavljanja života, ili nov početak, rađanje nečega.

Kako bi lakše dočekali ovaj Pun Mesec u Škorpiji, kako bi se oslobodili naboja, napetosti i negativne energije, dobro je raditi na sebi. Opuštati se, raditi na unutrašnjem skladu, kao i skladu u odnosima sa drugima.

Do toga se može doći kroz aktivnost, jer pojačana aktivnost smanjuje napetost, naboj, unutrašnje nemire i osećanja straha ili tuge.

Nikako se ne prepuštajte negativnim emocijama i niskim strastima, jer se posledice toga mogu osetiti i danima posle toga.

horoskop astro mesečev horoskop 

Moguće je…


Pripremite se za to, jer nije nemoguće, ako se nešto jako želi i ima volje, da se promeni i preokrene i krene sasvim drugim tokom.

Može se postati i drugačiji i jači, bolji, kada se nešto što se želi prevlada.
Ne zaboravite da koliko smo bića emocije i bića volje i tek kada to oboje uskladimo, onda smo u mogućnosti da prevladamo i ono što nam život donese. 

Venera u konjukciji s Uranom u Ovnu u danu Punog Meseca, takođe, nagoveštava o promenama ili novinama koje će se događati i za koje treba biti otvoren.

Ne samo to, već i mogućnost pojačanog osećanja slobode biće prisutna.


mesec 


Ko je posebno “u riziku”?

Sve se s razlogom događa i prirodni ciklusi Meseca, kao što je Pun Mesec u Škorpiji je nešto što s čim ćemo se suočiti svako na svoj način.

Najviše će ga osetiti osobe rođene krajem novembra u znaku Škorpije i one rođene krajem 
aprila, ali i Rakovi, a onda julski Lavovi i januarske Vodolije.

Ono što je najbolje je da se usmerite da se oslobodite i otpustite strah, tugu, patnju, ako osetite ili da ih ako ste u stanju, transformišete u neki drugi osećaj, kao što je opraštanje.

To će doneti i oslobođenje i dobar završetak, nakon kojeg će uslediti promena.

Astrolog – Svetlana Milenković-Filipović/ radiotrecadimenzija.com


Izvor Besnopile.rs


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.