недеља, 27. новембар 2016.

Šta sme, a šta ne sme sebi da dopusti jedna dama

Nije lako biti žena od stila, ali i uz malo truda i to se može. Ona se poznaje po nepretencioznom, ali savršenom stilu. Ona je pre svega obrazovana i dobro vaspitana, i na tome počivaju odlike njenog fizičkog izgleda.

Prava dama ne prati modu slepo, ona nema uzore, ona dobro poznaje sebe. Ona je svoja. Ne blefira. Zato pojam dame ipak nije starovremenski. Vrednosti koje podrazumeva večne su i uvek ih treba imati na umu.

Italijanska glumica Monika Beluči je jedna od najpoželjnijih žena, ali i dama koja u svakoj prilici pleni svojom prefinjenošću
ŠTA IMA PRAVA DAMA


Nežne ruke
Ruke negujte kontinuirano. Posle svakog pranja ih mažite, a jednom nedeljno uradite piling ruku i stavite pakovanje. Nokte namažite makar bezbojnim lakom.

 
Zdrava kosa
Kosa pre svega mora da bude čista, a potom i negovana. Dakle, redovno šišanje je obavezno jer su procvetali krajevi nedopustivi. Ako se farbate, radite to kvalitetnim bojama za kosu!

 
Divan ten
Ne postoji situacija u kojoj možete da dozvolite sebi da ne očistite lice i ujutru i uveče. Jednom nedeljno radite piling, a ako možete, posećujte redovno kozmetičara. Bolje je odustati od krpica nego od lepe kože.

 
Zdravi zubi
Da ne biste imali neprijatan zadah iz usta, morate da perete zube posle svakog obroka, s tim da ih prethodno očistite zubnim koncem. Posete zubaru se podrazumevaju.

 
Uvek je čista
Ako pretendujete na titulu dame, morate se tuširati svakog dana, pa i dva puta. Odeća mora da bude savršeno čista i ispeglana, a veš lep, kvalitetan i nikako rasparen. Parfem ne moderan, već onaj koji liči na vas.

 
Ume da se šminka
Svečana šminka je za veče, decentna je za dan – toga se drže dame. Boje koje nameće trend ne dolaze u obzir ako vam ne pristaju. I još nešto – nikad ne popravljajte šminku na javnom mestu.

 

ŠTA NEMA PRAVA DAMA

 
Silikone
Na ženi od stila nema ničeg veštačkog i preteranog, a to silikoni svakako jesu. Zato ne budite ljenji i čvrstinu grudi održavajte vežbama i pravilnom negom. Veličina nije bitna, bitno je kako ih nosite.

 
Nema izrastak
Nikada ne dopustite sebi izrastak. Taj detalj šalje poruku da ste lenji, neuredni i da ne brinete o sebi. A ko nije za sebe, nije ni za drugog. Ako se farbate, radite to redovno!

 
Nema brkove
Redovno uklanjanje suvišnih dlačica s lica i tela je imperativ, a posebno s nausnica. Brkovi su rezervisani za muškarce! Ako ih imate, depilirajte ih obavezno i zapamtite da se oni najviše vide kad stavite puder.

 
Nema tetovaže
Danas veoma popularne tetovaže i pirsing deluju egzotično, ali tako nešto priliči samo mladima. Valja, međutim, misliti unapred. Sad ste možda mladi, ali mladost nije večna. Doći će dan kad će vaš tatu izgledati vulgarno.

 
Ona se ne kinđuri
Nakit ne sme da bude krupan i upadljiv jer dame nose samo sofisticirane komade. Naravno, prave, bižuterija ne dolazi u obzir. Ako nije dragulj, bolje da ga nema.

 
Nema zarozane čarape
Čarape moraju savršeno da prianjaju uz nogu, a ne sme da bude zakačena nijedna petlja. Rezervni par uvek mora da vam bude pri ruci. Zaboravite na improvizacije tipa „zaustaviću cepanje lakom za nokte“.

 
 
  Izvor http://zena.blic.rs/

Нема коментара:

Постави коментар