недеља, 2. јун 2013.

Recepti zdravlja i ljepote

Kineska tradicionalna medicina od davnina posjeduje ne samo tajne ozdravljenja, već učinkovit recept za dugovječnost i pomlađivanje. Svi su recepti, naravno, samo na temelju biljnih i životinjskih sastojaka, te prirodnih minerala.
U jednoj od knjiga o tajnama tibetanske medicine V.Vostokova, narodnog iscjelitelja, koji je odrastao u tibetanskom samostanu, nekoliko je jednostavnih, ali dokazano i učinkovitih recepata za jačanje i pročišćavanje tijela, kao i očuvanje mladost, ljepote i privlačnosti, koji će se sigurno svidjeti ženama koje čitaju ovaj tekst.

Recept za pomlađivanje s češnjakom

recepti_zdravlje1.jpgDjelovanje:
Čisti tijelo od masnih naslaga i vode, poboljšava metabolizam. Sprječava razvoj tumora, multiple skleroze, moždanog udara, srčanog udara i poboljšava vid.
Priprema:
Zdrobiti 350 grama češnjaka, drvenom ili porculanskom lopaticom, uzeti iz ovog mase (uglavnom sok) 200 g, i staviti u staklenku, dodati 400 grama 96% alkohola (za piće!). Čvrsto zatvorite poklopac, staviti na hladno mjesto na 10 dana. Zatim nastalu masu procijedite i ostavite još tri dana na hladnom mjestu.
Primjena:
Uzimati isključivo po shemi koja je niže navedena, s hladnim mlijekom (50 grama mlijeka za jednu dozu) tri puta na dan sve dok potrošite pripremljenu tinkturu. Takvu metodu pomlađivanja možete provesti jednom u pet godina!
Shema primjene:
1. dan: ujutro - 1 kap, popodne - 2 kapi, u večernjim satima - 3 kapi
2. dan: ujutro - 4 kap, popodne - 5 kapi, u večernjim satima - 6 kapi
3. dan: ujutro - 7 kap, popodne - 8 kapi, u večernjim satima - 9 kapi
4. dan: ujutro - 10 kap, popodne - 11 kapi, u večernjim satima - 12 kapi
5. dan: ujutro - 13 kap, popodne - 14 kapi, u večernjim satima - 15 kapi
6. dan: ujutro - 16 kap, popodne - 17 kapi, u večernjim satima - 18 kapi
7. dan: ujutro - 19 kap, popodne - 20 kapi, u večernjim satima - 21 kapi
8. dan: ujutro - 22 kap, popodne - 23 kapi, u večernjim satima - 24 kapi
9. dan: ujutro - 25 kap, popodne - 26 kapi, u večernjim satima - 27 kapi
10. dan: ujutro - 28 kap, popodne - 29 kapi, u večernjim satima - 30 kapi
U principu, za dobar izgled zimi ili poslije bolesti može se piti prije spavanja čaša toplog mlijeka s 8-12 kapi soka češnjaka.

Pomlađivajući kompleks iz prirodnih biljnih sredstava

Metoda pripreme:
Zdrobite pet oraha zajedno s ljuskom, dodajte po 1 žlicu ječma, zobi i islandske mahovine, 3 unaprijed slomljenih žira sa starog hrasta. To sve zaliti jednom litrom kipuće vode i kuhati na tihoj vatri dvadeset minuta. Zatim procijediti tekućinu i piti 75 g kroz 10 minuta nakon uzimanja tinkture octa i meda ili komadića zelenog lista aloe.
Tinktura octa i meda priprema se od 30 g jabučnog octa i 70 g cvjetnog meda: sve to se dobro promiješa i stavi u hladnjak. Tinktura octa i meda se treba popiti uz toplu vodu,po jednu žličicu dva puta dnevno, jedan sat prije jela. Ako u vašem domu raste aloa, umjesto tinkture možete jesti po dva komadića od 2 cm lista aloe. Komadiće odrezati od donjeg lišća biljke, očistiti i dobro prožvakati.

b_300_220_16777215_0___images_stories_recepti_zdravlje2.jpgSredstvo za pomlađivanje lica s prirodnim uljima

Priprema se od 170 grama crnog ribizla, 35 grama lanenog sjemena i 1 litre suncokretovog ili maslinovog ulja (čuvajte se imitacije i zamjena! suncokretovo ulje je bolje kupiti u selu, jer masovni proizvođači često razrjeđuje suncokretovo s palminim uljem). 200 grama pomiješanih bobica i sjemenki zaliti s pola litre srebrne vode (vidi instrumenta St. George), i miješati do koegzistencije kaše, zatim u kašu uliti jednu litru ulja i kuhati na laganoj vatri 20 minuta.Dobivenu smjesu utrljati na čisto lice.

Jutarnja maska za lice

Prije umivanja, možete napraviti vrijednu hranjivi masku: obrišite lice s vatom umočenom u maslinovo ulje.Žlica kiselog vrhnja ili jogurta pomiješajte s dvije žlice soka breze ili uvarkom od lišća metvice,dodajte jednu žličicu nezaslađenog meda. Dobro izmiješajte. Zatim nanesite smjesu na lice i prednji dio vrata. Nakon deset ili petnaest minuta isperite hladnom vodom.
Još izraženiji učinak se može postići ako se, umjesto čistog meda koristi med s otopljenom matičnom mliječi u njemu. To povećava biološku aktivnost maske nekoliko puta, a posebno je učinkovit za mlohavu kožu koja gubi elastičnost. Sustavno primjenjivati ​​bilo kojeg, pa čak i prirodnog biostimulatora do dobi od trideset godina nije poželjno.

Omekšavajuća glicerinska maska

Pomiješajte jednu žličicu glicerina s tri žličice votke,dodajte jednu žličicu zobi ili pšeničnog brašna.
Sve temeljito promiješati.
Nanesite smjesu na očišćeno lice u tankom sloju i ostaviti ju da "radi" tijekom 20-25 minuta.
Isperite mlakom vodom.
Postupak se može ponoviti dva puta tjedno kontinuirano kroz ne više od 5 do 7 tjedana.

Njegujuća maska "Afrodita"

Ova maska ​​je vrlo korisna za stariju kožu. Priprema se i primjenjuje na sljedeći način:
Uzeti sok od jednog limuna, jednu žlica kukuruznog ili maslinovog ulja i jednu žlicu ljetnog, pažljivo promiješajte.
Vatom nanijeti smjesu na lice i prednji dio vrata u ležećem položaju. Nakon što se prvi sloj maske ​​osuši, ponovite postupak (nanesite drugi sloj). Nakon 20 min isprati toplom vodom
Maska se može koristiti 1-2 puta tjedno u toku 2 mjeseca. Procedura se može ponoviti nakon tri mjeseca.
Omekšavajuća i hranjiva maska ​​za vrlo suhu kožu.
Dvije glavice pečenog luka pažljivo samljeti i pomiješati s dvije žlice livadnog meda.
Smjesu nanijeti na čistu kožu i nakon pet minuta isprati sa vlažnom krpom.


Izbjeljujuća maska kod sklonosti kože pigmentaciji i pjegama

100 g svježeg livadnog meda pomiješana s procijeđenim soko od jednog limuna.Tom mješavinom namažite nekoliko gaza, stavite jednu na lice 5-10 minuta, pa promijenite sljedeću. Cijeli postupak ne treba prelaziti 15-20 minuta. Zatim oprati masku toplom vodom.

Maska protiv bora za suhu i normalnu kožu

2 žlice brašna pomiješati s tučenim bjelanjkom i dodati jednu žličicu livadnog meda. Dobiveno tijesto nanijeti na čisto lice na 15 minuta. Zatim oprati toplom vodom.

Noćna krema protiv bora

b_300_220_16777215_0___images_stories_recepti_zdravlje3.jpgPrvo napraviti uvarak od lovorovog lišća: 5 listova lovora i 30 g kipuće vode (ili 10 listova 60 g, itd.), kuhati na tihoj vatri 10 minuta. Temeljito istući tri sirova bjelanjka, promiješati ih s 15 g maslinovog ulja i žlicom uvarka lovorovog lišća, dodati 10 g. paljenog stipsa (kupiti u ljekarni) i pažljivo promiješati cijeli sastav dok smjesa ne bude glatka. Kremu tanko nanesite na komad tkanine flanela. Lagano izmasirajte dijelove naborane kože, a zatim stavite flanel s kremom na mjesta aktivnog nastanka bora i ostaviti preko noći.

Balzam za suhu kosu

Pripremite smjesu od 100 g maslinovog ulja, 10 g ulja pasjakovine, 1 g ulja ruže i 5 g cvjetne peludi.
Kosu temeljito operite dječjim šamponom, po mogućnosti dvaput. Prosušite kosu i utrljajte balzam vrhovima prstiju u kosu i vlasište.
Na jednu primjenu, ovisno o gustoći i volumenu kose poželjno je ne potrošiti više od 3 do 5 g balzama.Postupak ne ponavljati više od dva puta tjedno.

izvor  http://www.li-west.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.