петак, 7. јун 2013.

Pšenične klice u domaćoj varijanti

Znate i sami sa časova bilogije iz osnovne škole kako semenke klijaju. Sa druge strane, svi znamo koliko su hranljive pšenične klice. Zašto praktično znanje ne bismo i primenili u kućnoj varijanti?
Uputstvo za upotrebu:

Psenicne klice u solji
  • Oprana, puna zrna potopite u čistu mlaku vodu i to dva prsta zrna, tri prsta vode.
  • Po isteku vremena natapanja, zrna procedite, a vodu nikako ne bacajte već je pijte jer je puna minerala i vitamina.
  • Teglu prekrijte gazom i učvrstite gumicom. Dok klice ne narastu 1,5 do 2 cm ispirajte ih jednom do dva puta dnevno hladnom vodom.
  • Moraju biti uvek vlažne, ali ne mokre.
  • Nekoliko sati pre upotrebe, proklijala zrna (klice) stavite na sunce radi formiranja hlorofila.
  • Neutrošene klice možete čuvati više dana u frižideru, zatvorene u plastičnoj posudi ili tegli.
  • Ispirajte ih svakog dana hladnom vodom.
  • Vreme natapanja pšeničnog zrna je 12 sati, a vreme klijanja od 3 do 4 dana.
  • Idealna temperatura klijanja je 20 Celzijusovih stepeni.
Izvor http://uzkafu.rs/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.