субота, 15. јун 2013.

Par savjeta za zdravo mršavljenje

Hrvatska

Par savjeta za zdravo mršavljenje

Objavljeno 12.06.2012 12:11 piše Andrea Barać
Par savjeta za zdravo mršavljenje
Bliži nam se ljeto, skidamo slojeve i slojeve robe sa sebe, a vi niste zadovoljni svojom figurom. Donosimo vam savjete kako u mjesec dana možete skinuti i do 10 kilograma. Nije riječ o nekoj rigoroznoj dijeti, samo vam predlažemo par stvari na koje trebate obratiti pažnju prilikom gubitka kilograma.
Svi smo mi bili bar nekoliko puta na raznim dijetama i pri čemu smo radili pogreške kojih ni sada nismo svjesni ( tko nije blago njemu). Zato smo vam odlučili napisati par savjeta kojih bi se trebali pridržavati ukoliko želite na bezbolan i zdrav način izgubiti neželjeni višak kilograma.

1.  Obavezan doručak

Ni pod koju cijenu ne smijete preskakati doručak. On je najbitniji obrok i ne smijete zaboraviti na njega. Idealno je doručkovati unutar prvih sat vremena nakon buđenja. Najbolje bi bilo da vam ovaj obrok bude bogat bjelančevinama, a ako ne stignete spremati, dovoljno je i voće.

2. Pijte puno vode

Voda vam ubrzava metabolizam i pomaže u gubitku masnih naslaga. Dovoljno je popiti pet čaša dnevno , pišemo čaše jer vam svima zvuči manje nego kad napišemo dvije litre. Ako se bavite bilo kakvim tjelesnim aktivnostima, dehidracija vam može uništiti svaku vježbu. Dakle voda, voda i voda čuda čini kod gubitka kilograma. Ako vam dosadi voda tu je zeleni čaj koji ima isti, čak i malo bolji učinak.

3. Izbjegavajte ugljikohidrate i šećer

Tjesteninu, kolače, čips, sokove i slične stvari slobodno zaboravite. Radije si nasjeckajte voće ili pojedite obrok bogat bjelančevinama, koje su odlične za dijetu, jer vam neće nikako koristiti. Svi zaborave na sokove, koji su puni šećera i raznih zaslađivača, pa tijekom dijete hranom unesu mali broj kalorija, a nisu ni svjesni da sokovima dosegnu veliku brojku istih. Dokazano je da, ukoliko u tri mjeseca samo sokove izbacite iz upotrebe, možete izgubiti do tri kilograma.

4. Dnevno rasporedite 4-5 manjih obroka

Nije najbitnije koliko ste dnevno kalorija unijeli, bitnije je kako ste ih rasporedili. Svi stručnjaci preporučuju najmanje četiri do pet obroka dnevno. Najbolje bi bilo da si dan organizirate tako da svakih dva do tri sata pojedete mali obrok. Ukoliko jedete samo jednom dnevno, što mnogi prakticiraju kad su na dijetama, samo usporavate metabolizam i dobivate kontraefekt, a uz to i umirete od gladi.

5.  Izbjegavajte tramvaje

Nemate volje trčati sami, a nitko vam ne može ili ne želi praviti društvo. To vam svejedno ne smije biti izgovor za cijelodnevno ležanje pred laptopom ili tv-om. Najlakši način za razgibavanje je izbjegavanje vožnje tramvajem. Svakako dolaze vrućine i svi se bunite na grozne mirise i zagušljivost u tramvajima. Od sad krenite pola sata prije nego inače i prohodajte rute koje bi prije prešli vožnjom. Dobivate u svakom slučaju, zatežete tijelo i izbjegavate muke u tramvajima. I najvažnije zetovci vam nemogu ništa.
Dragi naši budete li se pridržavali samo ovih pet savjeta možete uživati u novoj liniji već nakon 30 dana. Sretno i javite nam se ukoliko i vama bude djelotvorno.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.