уторак, 27. март 2018.

Retrogradni Merkur u Aprilu 2018.


retrogradni-merkur-jana-tesanovic





//piše: Jana Tešanović//

Prvih meseci 2018.godine sve planete su se kretale direktno. To je bila jedinstvena prilika da se osetimo kao ponovo rođeni jer smo bili zapljusnuti „novom karmom“, makar na kratko mogli smo da zaboravimo na stare probleme i da se bavimo novim radnim pobedama i poduhvatima. 
Takva energija je čista i donosi novi ugao gledanja na stvari kao i sveže teme. Međutim takva energija može da nas umori i iscrpi. Pun Mesec u Devici 1.marta je mnogima doneo osećaj kao da „nešto propuštaju“, ta mala doza anksioznosti je bila posledica toga što su se nova dešavanja i „scenariji“ smenjivali kao na traci. 

Međutim od marta jedna po jedna planeta započinju svoj retro period. Prvi je bio Jupiter koji je započeo svoj retrogradni hod 8.marta i biće retrogradan skoro čitavo proleće i leto. Kada se planeta kreće retrogradno imamo šansu da zastanemo i „pomirišemo cveće“. Zapravo „negativan imidž“ retrogradnog kretanja planeta potiče od činjenice da to nije dobar period za započinjanje novih stvari , što je tačno, ali to je zapravo odličan period za reviziju starih projekata i ispravljanja eventualnih grešaka, čak i kada je „započinjanje“ u pitanju sasvim je prava stvar u tom periodu pokušati ponovo nešto što ranije niste uspeli iz prve. 

Retrogradni Merkur u znaku Ovna (22.marta-15.aprila) donosi nam priliku da ispravimo neki propust koji smo napravili ranije kada je u pitanju sektor kojim vlada planeta Merkur. Merkur vlada komunikacijom, pisanom i izgovorenom reči, poslovnim dogovorima, biznis projektima,  kursevima i obukama praktičnih veština, blogovima, časopisima, novinama, medijima, marketingom, promocijom, trgovinom.. Što će reći sada imate priliku da ponovo pokušate sa nekom od takvih stvari. Na primer ako ste pokušali da ostvarite poslovnu saradnju ili dogovor koji „nije poleteo“ sada imate priliku da -šta?- napravite novu verziju dogovora koji će odgovarati obema stranama. Ili ako ste u poslednje vreme pokušali da napišete blog na određenu temu i ponestalo vam je inspiracije -može s desiti da vam sada dođe inspiracija na tu temu i blog će se ispisati sam od sebe. 

**Mala napomena ** ne mora da znači i za vas ali za većinu ljudi radi se o nečemu sa čime su se suočili i prošlog proleća dakle tema je ponovo: projekat ili ideja koja vam se motala po glavi i prošle godinne u ovo vreme : )

Na onovu vašeg horoskopa možemo da pretpostavimo šta će to biti za vas, odnosno koju situaciju vama retro Merkur reanimira. //Pročitajte za svoj znak i podznak.//

Ovan-osamostaljivanje, novi životni pravac, ili ideja o promeni imidža i izgleda, ..

Bik-stari hobi vam je ponovo zanimljiv, knjige , serije, filmovi u kojima ste ranije uživali sada vam opet donose unutrašnji mir, ponovo vam je privlačna ideja o putovanjima na daleka nepristupačna mesta

Blizanci-ponovno aktiviranje u nekoj grupi ili organizaciji, ponovno povezivanje sa prijateljem koji vam je bio jako bitan, ili za neke od vas ideja o nastavku skolovanja i postdiplomskim studijama

Rak-vraćaju se stare ambicije kada je u pitanju karijera, stižu zasluge od ranije

Lav-odlazak na put koji vam se mota po glavi ,  ponovno vraćanje na fakultet i nastavak nedovršenih studija, ali za neke od vas tema je publikacija  -konačno ćete biti inspirisani da završite priču ili knjigu koju ste započeli i koja vam stoji u fijoci

Devica- stari izvor prihoda je ponovo dostupan, za neke od vas i mogućnost vaskrsavanja starog ljubavnika/ce

Vaga-obnavljanje starog poslovnog prijateljstva, saradnje , generalno nova priča sa partnerom sa kojim nije uspelo iz prve (bilo da je ljubav ili posao u pitanju)

Škorpija-tema je vaše radno mesto, usavršavanje kao profesionalca ili novi režim ishrane i dijete

Strelac-mogućnost obnavljanja stare romanse, novi imidž za vaš brend ili jednostavno započinjanje sopstvenog biznisa

Jarac-rešavanje pitanja nekretnine, selidba, renoviranje doma,..

Vodolija-možete se vratiti na obuku koju ste započeli a niste završili(vožnja, kurs internet dizajna..), novi oblik samopromocije i marketinga..

Riba-finansije, novi izvor prihoda, ideja kako da dođete do novca

Izvorr Alphapisces.org

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.