недеља, 17. децембар 2017.

Ne opraštajte čovjeku tek tako

Picture  
Kao stručnjak, reći ću vam čudnu stvar ... Ne opraštajte čovjeku tek tako. Naročito - muškarcu. 

Svima već manje-više razvijenim ljudima je pozanto da se oprošaj i traženje oproštaja je - blago. To čisti dušu, ukalanja uvrijeđenost, zavisnost, pomaže u obnavljanju međusobnog razumevanja, harmonizuje svoj sopstveni život. Na kraju krajeva, ne dozvoljava razvijanje destruktivne psihosomatike.

​Tokom mnogih godina, iskustva psihotehnika, meditacije i drugih radova na sebi i svojim emocijama, kao i praćenjem klijenata i njihovih priča, stekla sam jasno uvjerenje - ne treba čovjeku oprostiti, ako nije ništa za to učinio, nije zatražio, nije učinio nikakv postupak. Naročito - muškarcu. To kvari. To uči da je sve dozvoljeno.

​To ukazuje na odsustvo vaših ličnih granica i daje čovjeku pravo da tako postupa sa vama. Tražiti oproštaj i opraštati - to je duhovno, ali radi samo sa onima koji imaju isti nivo vrijednosti i razvoja kao i vi.

U svim drugim slučajevima, tražite oproštaj od Boga, molite za sebe i čovjeka, tražite oproštaj u sebi za to što ste dozvolili negativ u odnosu prema sebi, što ste bijesnjeli, ljutili se. To zbog toga da bolest ne navučete na sebe. A od čovjeka se udaljite: "Bog će mu oprostiti."

Zašto muškarcima posebno? Jer su ih od djetinjstva učili da se hvaliti i kritikovati muškarac može samo za dejstva, a ne za stanja. Za njih, normalna logika je - učini nešto da bi ti oprostili.

Ako žena to radi tek tako, to se ne uklapa u mušku sliku svijeta. To je slično kako da se kaže dječaku: "Ti si lijep". Prijatno, ali zbunjuje. I nije jasno šta dalje da radi sa tim. 
 
U principu, tražite oproštaj od Boga, oprostite sebi, a onome ko vas je uvrijedio - Bog će oprostiti. Dok sam ne priđe vama.
Lilija Akhremčik

Prevod teksta: http://www.cluber.com.ua/lifestyle/lichnaya-zhizn/2015/11/ne-proshhayte-cheloveka-prosto-tak/

Prevela: Beba Muratović  - bebamur.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.