субота, 11. мај 2013.

ŠMINKA ZA VRELE DANE

Sveže i na tropskim temperaturama

ŠMINKA ZA VRELE DANE

Težak mejkap koji se kod nas može videti i leti, na plus 30, usred dana, ružan je prizor i odraz svojevrsne nekulture
Leto je doba kada, uz malo dodataka, prirodna lepota najviše može da dođe do izražaja. Pratioci vrelih dana, znojenje, sunčanje i morska voda, nateraće vas da šminku svedete na minimum. Prekomerna upotreba šminke dok je živa na termometru preko 30 potpuno je neprimerena. Prirodna lepota zahteva konstantnu negu, a dekorativna šminka je tu uglavnom da istakne prednosti ili ublaži nedostatke i nikako da liči na masku i deluje groteskno.

  Za svež izgled potrebno je:
  Za vrele letnje dane obavezno nabavite vodootpornu maskaru, gel za kosu, lagani tečni puder, rumenilo i prozračne senke, koji će vašem licu dati svež izgled tokom celog dana.

  Puder
  U toku godine puder može da zaštiti kožu lica od nepovoljnih vremenskih faktora - leti je uglavnom nepotreban. Ipak, ako ne možete bez pudera ni u letnjim mesecima, evo par saveta. Prvo moramo znati koji je naš tip kože da bismo odabrali tečni puder koji nam odgovara. Tečni puderi su u principu „teški" jer imaju u sebi mikroraspršivače, voskove koji omogućavaju da puder dobro prianja na kožu i da je dobro kamuflira. Obično se prave tečni puderi sa zaštitnim faktorom da bi mogli da se koriste i leti. Postoje puderi sa silikonskom teksturom, što znači da su tako mikroraspršeni da ne upadaju u pore nego ostaju na površini kože pa mogu da se nose ceo dan. Ali, sve je to, ipak, teško za leto jer se leti znojimo. Ako baš morate da prikrijete nedostatke na licu, bolje je da koristite tonirane kreme. One su uglavnom hidratantne, ne začepljuju pore, daju ton koži i prijatnije su za leto. I one imaju zaštitni faktor tako da mogu da se koriste leti. Posledice korišćenja pudera leti sigurno je loš ten, a loš ten se ne može sasvim sakriti - lep ten je samo zdrav ten, pravilno negovan.

  Maskara
  Ako je maskara obavezan deo vaše šminke, ne zaboravite da kupite vodootpornu da ne biste došli u situaciju da vam se zbog znoja crna boja maskare sliva niz lice.

  Senke
  Pravilo za vrele dane je - što manje, to bolje. Dovoljno je da, kao podlogu, nanesete mat senku neutralne boje, od trepavica do obrva, a od polovine gornjeg kapka ka spoljašnjem uglu oka, namažite senku kontrastne boje. Rubove trepavica oivičite tankom linijom ajlajnera.
  Ako baš želite i neku senku, pažljivo je odaberite, često pojedini plavi, zeleni i ljubičasti pigmenti, pod dejstvom UV zračenja, mogu da izazovu iritacije.

  Sjaj za usne
  Karmin izbacite iz upotrebe do daljeg! Koristite sjaj za usne. Boje manga, mesa i breskve, svetlucava ružičasta ili narandžasta, kao i čitava paleta drugih nijansi, vašim usnama daće potrebnu senzualnost. Za one hrabrije postoje i novi fluorescentni sjajevi, koji u mraku dobijaju poseban blesak.

  Dnevna letnja šminka se, naravno, razlikuje od večernje. U rano jutro obratite više pažnje na kožu lica i negujte je: kreme, pakovanja, losioni i tonici biće vam idealni pomoćnici.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.