понедељак, 8. април 2013.

Savet za srećan brak: Sitnice su bitne

Male stvari u svakodnevnom životu čine i određuju kvalitet odnosa. Zagrlite partnera kad primetite da mu treba zagrljaj, skuvajte obrok koji voli... Brak je poverenje, predanost i poznavanje supružnika, a upravo te stvari čine ljubav.


Savet-za-srecan-brak-Sitnice-su-bitne
Ne morate da idete na daleka putovanja ili pravite čuda da biste "osvežili" brak. Donosimo vam nekoliko sitnica koje možete svakodnevno da primenjujete i vrlo brzo bi vaš odnos opet mogao da procveta. 

Ne tretirajte ga kao da je nebitan 

Ne zanemarujte partnera. Kad dođe kući nemojte da ga ignorišete i nastavite da pričate na telefon s prijateljicom ili gledate u kompjuter. Neka oseti da ste primetili njegov dolazak i da vas to raduje. 

Budite mu podrška 

Važno je da pokažete zahvalnost i budete mu podrška baš kao i u danima pre braka. Pohvalite ga kad učini nešto dobro, korisno... Biće mu drago. 
Ne pretpostavljajte 

Ponekad mislite da znate partnera tako dobro da možete da predvidite kako će reagovati. Stručnjaci savetuju da izbacite pretpostavke i da ga jednostavno pitate da li bi želeo nešto da uradi sa vama. Rečenicom na pr. "ti sigurno ne želiš da izađeš samnom" izvesnije je da će doći do svađe, jer mu ne ostavljate mogućnost da izrazi svoje mišljenje. 

Ponašajte se kao da ste mu devojka 

Počeci veza su najčešće i najromantičniji u odnosima. Tada se trudimo da budemo najbolji partneri. Ponašajte se kao da ste mu devojka, a ne supruga. Izađite iz rutine i spontano započnite igru na kauču. 
Pazite na zahteve 

Kad želite da partner nešto učini, pazite na način koji mu to predstavljate. Pre će da uradi nešto za vas ako ne bude osećao to kao obavezu, nego kao delo kojim će vas usrećiti. Umesto "mrzim kad je sve po rasporedu", pokušajte sa "volela bih kada bismo imali dan samo za sebe". 

Pogledajte na svoj odnos kao stranac 

Sledeći put kada se posvađate s partnerom, pokušajte da sagledate situaciju kao da ste treća osoba koja ima najbolje namere za vas oboje. Možete i da zapišete šta se dogodilo. U svakom slučaju, sagledavajući situaciju kao treća osoba, doživećete manje stresa, jer neće biti toliko uzavrelih emocija. 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.