уторак, 30. април 2013.

Drazesna salatica svibanjska

Prekrasnih boja, od povrca s obliznje farme, domaci uzgoj – moze li ljepse i zdravije!             


Priprema

Vrijeme pripreme:
15 min
  1. 1
    Ljubicasti i zeleni kupus te komorac izrezati na sto tanje trakice.
  2. 2
    Pomijesati u zdjeli i posoliti. Dobro izgnjeciti rukama i ostaviti da malo omeksa (najbolje napraviti ujutro, ako je salata za rucak).
  3. 3
    Pred samo sluzenje dodati mrkvu (naribanu na najsitniji dio ribeza), popapriti, zaciniti uljem i octom/limunom i sve pomijesati.
  4. 4
    Dobro ohladiti u frizideru prije sluzenja.

Posluživanje

Slikati dok se hladi :-). U slast!

Sastojci

Broj osoba:
2 osobe
  •  1/4 glavice ljubicastoga kupusa
  •  1/4 glavice zelenoga kupusa
  •  1 komorac
  •  1/2 glavice ljubicastoga (ili mladoga) luka
  •  2 mrkve
  •   sol, papar
  •   ulje (maslinovo ili suncokretovo, po zelji)
  •   ocat (jabucni ili vinski, po zelji)
  •   par kapi limuna (ako ne koristite ocat za salatu)      
  • Izvor  http://www.coolinarika.com/                                                                 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.