субота, 13. април 2013.

Kako se riješiti celulita?

 cellulite2Savjetujemo kako se malim trikovima riješiti celulita i nesmetano uživati u ljetu.
Uskoro stiže ljeto i već polagano počinju brige kako ćemo izgledati na plaži te u kratkim hlačicama. Većinu žena muči celulit te ga se pokušavaju riješit različitim tretmanima i skupocjenim kremama. Kao sve na našem tijelu pa tako i celulit je ogledalo našeg zdravlja. Normalno je da svaka žena ima celulit. Celulit su zapravo nakupine masnih stanica, te ovisno o načinu životu, kod nekih žena ga ima manje kod nekih više. Celulita se možete riješiti na vrlo jednostavan i prirodan način. Dajemo nekoliko savjeta kako da ga se riješite doma :
  • Izbjegavajte unošenje štetnih toksina u svoj organizam, pod tim mislimo da prestanete piti alkohol te da izbjegavate pušenje jer te navike negativno utječu na vaš limfni sustav.
  • Pijte što više vode kako biste uklonili sve štetne tvari iz vašeg organizma, izbjegavajte gazirana pića. Preporuča se da popijete osam do deset čaša vode dnevno.
  • Izbjegavajte nezdravu hranu odnosno smanjite unos hrane koja je bogata šećerom i soli, te naročito izbjegavajte masnu hranu. Konzumirajte što više sezonskog voća i povrća.
  • Pokušajte održavati tjelesnu težinu, yo-yo efekt ponajviše utječe na razvijanje celulita jer s vremenom koža gubi elastičnost.
  • Koristite eterična ulja te ih lagano umasirajte dva-tri puta tjedno.
  • Tijekom tuširanja naizmjenično se tuširajte najprije toplom, a zatim hladnom vodom. predlažemo vam da se jednu minutu tuširate toplom i minutu hladnom vodom. Na ovaj način poboljšat ćete cirkulaciju, poboljšat će se prijenos kisika a time će se s vremenom počet smanjivati i masne nakupine.
  • Pokušajte se što više kretati, ako imate dovoljno vremena počnite i vježbati samo nemojte sjediti. Sjedenje ima negativne učinke na vaš organizam, usporena je cirkulacija a time i izlučivanje štetnih toksina.
Većina anticelulitnih krema sadrži kofein koji dehidrira vašu kožu i kao rezultat koža postaje zategnuta i učvršćena. Međutim to je samo privremeni izgled, time se niste riješili celulita. Preporučujem vam da pokušate manje skupe stvari za uklanjanje celulita, a najjeftinija stvar je  promjene načina života.

http://www.zdravlje-prehrana.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.