уторак, 28. јануар 2014.

Sastanci oči u oči, prvi dodiri, sve će to nestati do 2031. godine


dating

Prvi ljubavni sastanak, prvi pogledi, nespretni dodiri, leptirići u stomaku, blagi strah da li će sve proteći kako želimo i da li će se pretvoriti u romantičnu vezu… Nema osobe koja kroz ovo nije prošla i ti prvi sastanci, šta god se kasnije desilo ostaju kao najlepše uspomene na jednu vezu.
Ako nešto u svom životu možemo nazvati romansom, onda su to prvi sastanci sa prvom ljubavlju, u kojim god godinama da nam se desila. Ne da prva ljubav zaborava nema, nego nam je kasnije sve ipak poznato.
Početak svake veze romantičan, ima onaj svoj uvod koji se sastoji od pogleda, ispitivanja iz daleka, razmene brojeva telefona, slatkog iščekivanja poziva, spremanja za prvi sastanak, prepričavanja drugaricama… To je bilo u praistoriji, pre jedno tridesetak godina.
Sa pojavom mobilnih telefona, mogućnošću da pošaljete i dobijete poruku, nekako ispada da one najlepše trenutke doživljavate sa telefonom a ne sa osobom u koju ste zaljubljeni, mnogo toga se kaže pre nego što dođe do onog prvog, pravog sastanka. Nama starijima to ne izgleda baš kao ono pravo, mlađim generacijama kojima je vreme bez mobilnih telefona nepoznato je to sasvim u redu.
I mi stariji i novije generacije, ipak se još uvek najviše upoznajemo na nekim offline mestima. Ili ako smo se upoznali online, žurimo da se što pre sretnemo sa osobom koja je probudila naše interesovanje.

ID-100215124

Ali šta čeka buduće generacije.
Istraživanje koje je sproveo online dating sajt eHarmony pokazalo je da će 38% parova u budućnosti vezu održavati isključivo kroz online sastanke jer će im pristup Internetu putem mobilnih telefona biti mnogo lakši nego da se viđaju.
Vremenom, pokazalo je ovo istraživanje, ljudi će se sve manje viđati i susretati kako bi razgovarali i upoznavali se, komunikacija će se održavati isključivo na mreži a ćaskanje će zameniti susrete u parkovima, restoranima, kafićima i na bilo kojoj drugoj lokaciji koja danas čini pozadinu jedne ljubavne priče.
Online život će, ako se ostvari ono što predviđa ovo istraživanje, biti jedini realan život.
Ilustracija: FreeDigital.Photos.net

Izvor  Tetka

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.