четвртак, 5. септембар 2013.

Što zaista želimo?

Prvi korak na putu do izobilja je jasna slika onoga što želimo.
Da bismo živjeli život kakav želimo, da bismo ostvarili naše snove, moramo sami sebi razjasniti što doista želimo. Ovo se naoko čini jednostavno, no kada uistinu krenemo tražiti unutar nas samih što je to što nas ispunjava i čini sretnima, rezultati mogu biti iznenađujuće drugačiji od onoga što smo na površini očekivali. Ugodno iznenađujući i oslobađajući!
Kako bi zaista sami sebi dali do znanja da želimo ostvariti sretan život i živjeti svoje snove, potrebno je odlučiti otkriti što je to što nas zaista ispunjava i definirati to isto što je preciznije moguće. Kažem zaista jer je potrebno otarasiti se ega i iluzornih strahova kojima se on hrani. Potrebno je dati do znanja našoj vlastitoj svijesti, podsvijesti i nadsvijesti da smo naumili živjeti sretno i u izobilju.
Kako to postići? Vrlo jednostavno: za početak – pisanjem. Pisanje je jedan od najjednostavnijih i najučinkovitijih načina da to ostvarite. Sjajan prvi korak u otkrivanju samih sebe. Pisanje misao prenosi na papir, gdje ju ponovo čitamo i gdje dobiva na težini. Taj naoko jednostavan proces ima puno dublje efekte nego što se to čini. Prisiljava nas da stvari zaista stavimo na papir, “crno na bijelo”, kako se kaže. Ne dopušta da stvari ostanu visjeti u zraku, neodređene i podložne eventualnom zaboravu. Onome što smo zapisali, uvijek se možemo vratiti, razmisliti o tome, podsjetiti se i pri tom držati našu pažnju usmjerenu na naš cilj.
Savjetujem vam da odmah sada krenete pisati. Odvojite jednu novu, praznu bilježnicu u koju ćete zapisivati sve vezano uz vaš novi put do života kakvog zaista želite. Ako ovaj tren nemate bilježnicu pri ruci, uzmite komad papira. Što zapišete, kasnije ćete samo prepisati u bilježnicu. Stavite današnji datum.

Zapitajmo se

Za početak, zapišite slijedeće pitanje i zatim svoj odgovor. Uzmite si vremena i zapišite sve što osjetite, sve što vam padne napamet. Budite iskreni prema sebi.
Kada bi sada dobila/dobio milijun kuna na dar, što bi učinila/učinio s tim novcem?
Nakon što ste napisali svoj odgovor, pročitajte ga ponovo. Da li je odgovor uključio vas, odnosno, da li biste si s tim novcem priuštili ono što zaista želite? Da li biste novac poklonili u dobrotvorne svrhe? Da li biste ga stavili sa strane, kao zalihu za neka druga vremena? Da li biste s njim napravili ono što zaista vi želite, ili možda podsvjesno provodite u djela uvjerenja iz djetinjstva ili ono što su vas vaši roditelji naučili? Razmislite dobro o ovim stvarima.
Navedite 20 stvari koje smatrate najvažnijima u vašem životu, kojima dajete najveću vrijednost.
Kada kažem stvari, ne mislim na materijalne stvari i predmete, već općenito – sve što vam padne napamet. Budite iskreni prema sebi. Ne postoje krivi odgovori. Ovaj popis niste dužni nikome pokazati niti se tiče ikoga osim vas samih. Jedino je iskren odgovor ispravan odgovor.
Pogledajte vaš popis. Koliko je stvari na popisu besplatno, koliko ih nema cijene? Da li ste vi sami na vašem popisu?

Svjetlost se probija kroz bijele oblake na krasnom modrom nebu.

Izvor izobilja i pravo bogatstvo

Pravi je izvor izobilja u nama samima. Odatle kreće svo bogatstvo, uključujući i ono materijalno, uključujući i novac. Zbog čega? Jer naše misli stvaraju naš svijet.
Ljudi s mentalitetom oskudice neće privući ni izobilje ni bogatstvo u svoj život, dok god ne promijene svoj stav i svoja vjerovanja.
Ako želite život u izobilju i bogatstvu, morat ćete dobro preispitati vaše stavove i uvjerenja o životu, sreći i bogatstvu. Morat ćete biti hrabri i suočiti se s vašim stahovima i ukalupljenim načinima razmišljanja. A to ste već napravili. Već ste zakoračili tim putem. Kako to znam? Jednostavno – čitate ovaj blog. :) Slučajnosti ne postoje.  Vaš vas je duh, vaša podsvijest, vaš instinkt, vaša intuicija – nazovite to kako god želite – doveo ovdje, jer imate snažnu želju promijeniti svoj život na bolje i proširiti svoju svijest, kako biste živjeli u izobilju i ostvarili svoje snove.
Od izuzetne je važnosti otkriti što zaista želimo, jer kada živimo život iz naših najsmjelijih snova i bavimo se poslom koji nas ispunjava i inspirira, sreća koju osjećamo i zadovoljstvo koje nas ispunjava privlače u naš život ljude, događaje i stvari koje čine naše izobilje i pojačavaju ga. Kada smo sretni i zadovoljni, onda smo zbrinuti i imamo sve što želimo. To proizlazi iz zakonitosti Života i Svemira. Dobro privlači još više dobra. Nemoguće je biti istinski sretan a da smo zabrinuti za egzistenciju ili da nam neko područje života gadno škripi ili nas čini nesretnima. Čitava bi Kreacija bila u suprotnosti sa samom sobom kada to ne bi bilo tako. Svemir jest savršen i on uvijek, ali baš uvijek savršeno odgovara na naše želje, koje proizlaze iz naših uvjerenja, slici koju imamo o nama samima, naše misli i riječi, bez obzira da li se radilo o svjesnim ili podsvjesnim stvarima.
Slijedeći će članak otići još dublje u pitanja o tome što zaista želimo, te će se pozabaviti temama življenja od onog što volimo raditi te srećom koja dolazi iznutra i vanjskim svijetom.
Dotle, znajte i vjerujte da zaslužujete sve što želite, da imate pravo na život iz vaših snova i da ćete u tome uspjeti, jer ste pravo na to stekli svojim rođenjem.

 Izvor http://izobilje.hr/sto-zaista-zelimo/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.