четвртак, 26. септембар 2013.

1. Prestani da se inatiš. – Inat je blokada sreće.

2. Prestani da kukaš. – Umjesto toga, iskoristi to vrijeme i energiju da uradiš nešto po tom pitanju.

3. Prestani da misliš ono što ne želiš da kažeš. – Komuniciraj sa drugima redovno i efektivno.

4. Ti nisi centar svijeta. – Zemlja se okreće oko svoje ose, ne oko tebe. Razmisli na trenutak da bi shvatio dubinu ove istine.

5. Prestani da lažeš. – Dugoročno gledano, istina uvijek izađe na vidjelo. Ili si dorastao svojim djelima, ili te tvoja djela konačno posjeduju.

6. Prestani da kriviš druge. – Kriveći druge ne postižeš ništa. Ili ti vladaš svojim problemima ili tvoji problemi vladaju tobom. To će uvijek biti samo tvoj izbor. Ali ako kriviš druge za ono kroz šta ti prolaziš, ti poričeš sopstvenu odgovornost – odričeš se sopstvene moći nad tim dijelom svog života, a i iritiraš druge u tom procesu.

7. Prestani da sumnjaš. – Ako misliš da nešto ne možeš postići, evo dobrih vijesti za tebe…I NE MOŽEŠ. Ali onda barem ne dozvoli da tvoja sumnja utiče na snove drugih ljudi. I zapamti, onaj ko kaže da se nešto ne može uraditi, ne bi smio da smeta onima koji to pokušavaju.

8. Prestani da koriguješ druge. – Ispravljanje tuđih grešaka kada su oni totalno u krivu je jedna stvar, ali stalno upadanje sa svojim mišljenjem u njihov govor, u najmanju je ruku neprimjereno i ofucano.

9. Ne budi sebičan. – Uvijek ćeš dobiti nazad u onolikoj mjeri u kojoj si prethodno dao sebe. Ni manje, ni više.

10. Prestani da osuđuješ druge. – Svi mi vodimo naše sopstvene ratove. Nemaš pojma kroz šta drugi prolaze, kao što ni oni nemaju pojma kroz šta ti prolaziš.


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.