Sastojci:
550 g brašna
25 g kvasca
1 ravna kašičica soli
2 kašičice šećera
225 ml toplog mleka
1 jaje
100 ml ulja
200 g pasirane bundeve
šaka seckanih oraha
25 g kvasca
1 ravna kašičica soli
2 kašičice šećera
225 ml toplog mleka
1 jaje
100 ml ulja
200 g pasirane bundeve
šaka seckanih oraha
Priprema:
1. Kvasac pomešati sa šećerom i preliti polovinom toplog mleka, promešati i ostaviti da zapeni.
2. U brašno dodati so i promešati. Zatim, usuti pripremljen kvasac, preostalo mleko, umućeno jaje, ulje i pasiranu bundevu pa zamestiti testo tako da bude makano i elastično. Pripremljenu testo prekriti i ostaviti da miruje na toplom oko sat vremena.
3. Testo preručiti na radnu površinu, dodati seckane orahe, premesiti i formirati veknu.
4. Pripremljeno testo prekriti i ostaviti na toplom oko 15 minuta.
5. Unakrsno blago zaseći i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 40 minuta.
6. Hleb izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi
2. U brašno dodati so i promešati. Zatim, usuti pripremljen kvasac, preostalo mleko, umućeno jaje, ulje i pasiranu bundevu pa zamestiti testo tako da bude makano i elastično. Pripremljenu testo prekriti i ostaviti da miruje na toplom oko sat vremena.
3. Testo preručiti na radnu površinu, dodati seckane orahe, premesiti i formirati veknu.
4. Pripremljeno testo prekriti i ostaviti na toplom oko 15 minuta.
5. Unakrsno blago zaseći i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 40 minuta.
6. Hleb izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi
izvor/http://www.posaljirecept.rs/
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.