петак, 5. април 2019.

Ne živite zbog djece!

Picture  
Molim vas, ne živite zbog djece! Njima ne samo da to ne treba, već im i šteti ... Koliko uništenih života, slomljenih srca, ogorčenosti i nesporazuma! Vidim u ženam koje su odustale od svog života zbog djece. A onda vidim tu djecu, zbog kojih su od svega odustali. Slika je tužna ... 

Preklinjem vas, ne živite zbog djece! Nađite sebi drugi smisao života, nađite drugi smisao materinstva i očinstva.
Da mali dječaci i djevojčice koji dolaze na ovu planetu ne bi postali taoci i žrtve vašeg "milosrđa" i starateljstva.


​Neka rastu, kako Bog da. Koliko da i šta da - to je dovoljno. Neko ima milione, a neko živi "od plate do plate", kako kod koga... Na dijete i njegovo vaspitanje, to ne mora da utiče - šta je, tu je.
Volite svog muža. Djeca odrastaju, a on će ostati sa vama. Možete dati djeci primjer odnosa, da požele porodicu i djecu. A možete odustati od svih želja, ako budete opsjednuti dječjim problemima, ignorišući i potrebe muža.

Volite sebe. Ne zaboravite na sebe u trci za dečjom srećom. Nemojte odustati od haljine zbog novog robota. Ne mijenjajte svog kozmetičara za učitelja. Ako se sami ne brinete o sebi, šta onda možete dati drugima? Kakav primjer? Kakvu ljubav? Otkuda?

Tražite smisao života van materijalnog. Ovaj život će se jednog dana završiti, čak i ako sada ne želite da mislite o tome. Duhovna praksa, religija, molitva, čitanje Svetog pisma ... Možete crpiti snagu odatle, umjesto da uzimate sve to od djece.
Picture 

Ne živite zbog djece, molim vas. Kada sretnem ljude kojima su roditelji dali sve, pa čak i više, stvarno bolno mi je da ih pogledam u oči. U mnogima prepoznam sebe i svoj bol. Vidim te muke, slomljena srca, prazne duše. U njihovim očima - je krik za pomoć. Bol, očaj, krivica ... 
​Oni - kao i sva djeca - mnogo žele da vole svoje roditelje. Ali tada jednostaavno neće preživeti ...

Dajte svojoj djeci mogućnost da žive i dišu. Tada će moći da rastu i razvijaju se. Tamo gdje im je sudbinom predodređeno.

Naša uloga roditelja je jednostavna -  na vrijeme politi, ne štititi od Sunca, štititi od štetočina. A dalje dijete kao cvijet, samo se može nositi i ispoljiti sve najbolje što je u njemu već založeno odozgo. 


Avtor: Olga Valjajeva


Prevod drugog dijela teksta: econet.ru 

Prevela: Beba Muratović - Bebamur.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.