понедељак, 2. децембар 2013.

Ljuboskop

Lunacija u Strelcu


“Sreća ljudska zove se: Hoću”
F.Niče
Ovo je trenutak rađanja našeg najčistijeg potencijala gde možemo dosegnuti suštinu svojih potreba. Možda nam se u prvom trenutku učini da nismo jedno sa svojim potrebama, da su potrebe nasuprot nas. Nije nam potreban posrednik niti veza da se povežemo sa sobom. Potrebno je samo biti tu i pokrenuti motivaciju sopstva. Upravo sada je pravi trenutak za vašu sreću, ljubav i radost. Ako ste spremni za radost, samo obratite pažnju na svoje namere jer energija jedino njih prati! Ipak, ljubav je misija i svrha svih nas, a u njoj je sadržana i naša najdublja namera.
Strelčevi će u narednom periodu pratiti svoj unutrašnji glas. Ovaj glas ih može odvesti do ljubavi koju sreću u poslovnom okruženju. Ovo im je divna prilika da od decembra naprave juni! Ko to zna – blago njemu. Vrlo brzo će se odigrati promena fokusa njihovih emotivnih vibracija kada Mars (vladar 5. polja – ljubavi) uđe u znak Vage 7. decembra. Priliku za proveru svojih formalnih partnerskih odnosa imaće 17. decembra kada bude pun Mesec preko znakova Strelac – Blizanci! Nema razloga za dramu, ova proveravanja, bolje rečeno – samoispitivanja – će potrajati do proleća.
Jarčevi su domaćini velikih emotivnih dešavanja. Pripreme su odavno izvršene i sada je na redu ljubav kao ambicija, kao cilj i kao najveća želja! Ljubav će vam u narednom periodu biti najveća inspiracija i motivacija za što god budete hteli uložiti svoju energiju. Predstava počinje ulaskom Marsa u znak Vage, 7. decembra. Napetim aspektom Mars će iz Vage posmatrati Jarčeve i Rakove. Ako je strast, pročiće, ali ako ne prođe – LJUBAV JE! Rasvetljavanje cele situacije će početi od 21. decembra, kada uđe Sunce u znak Jarca! Ovu enigmu će Merkur rešiti od od 24. u mesecu, svojim ulaskom u znak Jarca.
Vodolije nose u sebi unutrašnji nesporazum, te je sada vreme za postizanje stanja koje se zove JEDNO. Što pre prihvatite osećaj jednote bez sakrivanja iza kulisa “prijateljstva”, bolje ćete se osećati. Dodatnu energiju za partnerski odnos ćete dobiti od 7. decembra. Stariji pripadnici znaka Vodolije još će dugo biti pod pritiskom prihvatanja sebe “nesavršenog”. Mlađi pripadnici znaka Vodolije imaju super priliku da oko 10. decembra naprave dobar plan za neko praznično putovanje ili možda da na putovanju upoznaju “srodnu dušu”! Neće naškoditi mali oprez oko 24. decembra jer će mlađi pripadnici znaka Vodolije možda imati osećaj da nisko lete!
Ribe su u svojoj fazi kontemplacije, mira, tišine. Vreme je duboke suštinske ljubavi. Mlađi pripadnici znaka Riba su se usidrili u mirnu luku doma svoga, a mogli bi i zakonski ovekovečiti svoju vezu između 9. i 17. decembra! Ovo je, uopšte, veoma povoljan period da aktivirate neku svoju kreativnu aktivnost (ljubav, deca), za šta vam se ranije nije dalo. Stariji pripadnici znaka Riba imaju mogućnost ili da osveste svoju potrebu za partnerom ili da im se sam partner pojavi preko posrednika i to u periodu između  24. i 26. decembra. Kako god – UŽIVAJTE!
Ovnovi su imali jedan manji period stišavanja strasti, ali bojim se da će im ulazak njihovog vladara Marsa u znak Vage od 7. decembra doneti dve mogućnosti. Prva mogućnost je da se “prave da im nije ništa” i da budu super (naročito muški pripadnici znaka Ovna), dok je druga da se uđe u sukob. U svakom slučaju, ne savetujem vam sukobe jer to donosi povređivanje na više nivoa. U periodu 25. do 31. ovog meseca na nebu su nepodržavajući aspekti, što može dovesti do prekidanja veze ili partnerskog odnosa. Od svog besa Ovnovi ne primećuju da im partneri sve čine da ih egzaltiraju. Uz malo iskrenosti prema samom sebi i ako je moguće – da nekako odbrojite bar do pet – možda vas i prođe bes!
Bikovi su ušli u fazu kada će pokušati izmeriti svoju vrednost prema onome što imaju (ili statusu), umesto prema onome što jesu. Znamo da materijalne stvari nisu najbitnije, ali Bikovima upravo to stvara osećaj sigurnosti i osećaj da su živi. Ipak, izgleda da je došlo vreme da se uhvatite za ideje i delatnosti koje vas čine živim u srcu, a ne na bankovnom kontu. Idite za stvarima viših vrednosti – stvarima koje novac ne može kupiti. Bitno je imati snagu karaktera, iskreno srce i osećaj sopstvene vrednosti. Intenzivno primanje ove lekcije u sistemu vrednosti za Bikove će krenuti od 22. decembra i prilično će potrajati. U polju partnera im se nalazi već učitelj, Saturn i on izvesno vreme posmatra baš kako se Bikovi ponašaju. Za Bikove je nekakva skučenost, osećaj nelagode krenuo još od 5. novembra i potrajaće. Možda vam ovo vreme donese stare emotivne veze koje ste ničim izazvani prekinuli. Ne morate ih nastaviti ali bilo bi lepo zaokružiti ih i u miru se razići.
Blizanci su svojom brzinom i sposobnostima naučili da oni dele “karte života”. Sve se menja pa i mi sami postajemo promena o kojoj maštamo. Već dva dana posle lunacije (5. decembra) Blizanci izlaze na svetlo dana. Možda im se u prvi mah neće govoriti, ili “nedaj Bože” da im se aktivira ona druga strana, pa da počnu govoriti bez prestanka – jer nije dobra ni jedna krajnost! Posle duže kontemplacije u Škorpionu (za vreme boravka Merkura u Škorpionu) Blizanci bi trebalo da počnu da žive svoje znanje, a ne da ga samo verbalizuju, jer je to način da uđu u svoju emotivnu harmoniju. Međutim, već će se 6. decembra pojaviti osećaj izneverenosti i neke vrste razočarenja. Naravno, ispostaviće se da to zapravo nije ništa značajno, već samo faza privikavanja na novo svetlo. Od 10. decembra, ovom znaku će se pružiti prilika da jednom prijatelju koji je prošao kroz nekakav bol, budu putokaz i vera u budućnost. Neka se ne razočaraju ako predstojeće praznike ne budete sami organizovali i neka zbog toga ne odustaju od ljubavi, prijatelja i na kraju od SEBE!
Rakovi su već izvesno vreme pod okriljem Zevsa (Jupitera) i to im daje onu dozu radosti. Ali okolnosti i nisu baš tako lagane, jer im se nameštaju i nekakve neudobnosti. Partnerski odnos zahteva korenite promene. Mnogi Rakovi su odavno ušli u fazu transformacije upravo kroz promenu partnerskog statusa. U narednom periodu je za očekivati i da se Rakovski partneri okrenu ka nekakvim starim ljubavima ili ponavljanju pokušaja da se nešto obnovi. Mogućnost da se na jedan harmoničan način stvari dovrše biće u periodu između 9. i 17. decembra. Ipak, sam 10. decembar, kada se Mesec bude našao u Ovnu, lako može biti neprijatan i neudoban dan! Rakovi često misle da mogu da kontrolišu ama baš sve, a onda se najčešće “polome” kroz one koji su im najbliži. Ljubav će doći u stanje velikog iskušenja, pa je neophodno sačuvati mir i smisao.
Lavovi su narednom periodu izloženi ozbiljnim suštinskim transformacijama. To uopšte ne znači nikakav gubitak niti patnju. Neophodno je prepoznati mudrost ovog trenutka. Lav uvek mora znati kada se jedna faza života završila. Ako želimo da ostanemo u njoj duže nego što to treba, gubimo radost i značenje drugih životnih faza kroz koje moramo proći. Zatvaranje krugova, zatvaranje određenih vrata ili završavanje poglavlja – kakvo god da smo mu ime dali – jeste ono što je bitno da u periodu koji je pred nama postignemo. Upravo boravkom Urana (vladar 7. polja – partner) u Lavovskom devetom polju – polje svrhe, misije – govori da je došlo vreme velikih promena. Uran, Bog neba, je u veoma teškom aspektu – kvadratu sa Bogom podzemlja (jezgra Zemlje). Pluton vlada Lavovskim 4. poljem što je njegov koren i poreklo. Promena atmosfere od kosmopolite do monaha za Lavove će početi od 21. decembra. Lek za ovaj period je kontemplacija u ljubavi!
Device. Osnovni savet za pripadnike znaka Device u ovom periodu je da ne moraju baš sve da primećuju, registruju pa još i analiziraju. Naime, svemu što “registrujete” dajete pažnju, a samim tim i najveći dotok energije. Ako ste svesni neudobnih okolnosti oko vas, pa se još uključite u definisanje i rešavanje tih problema, vi se automatski konektujete na vibraciju tih neudobnih slika, pa se onda čudite kakve to ljude i događaje privlačite u svoj život?
Kako bilo da bilo, Venera će veoma dugo boraviti u Devičanskom polju ljubavi. Ipak, loše postavljena Venera nosi u sebi osećaj krivice. Ovo je odličan period da pre svega oprostite sebi za svaki minut kojim ste sebe (a možda i druge) besomučno kritikovali. Sve dok je boravio Mars u znaku Device ovde su bile radne akcije upravo na čišćenju sebe samog. Poslednji dan u 2013. godini mogao bi biti neudoban za pripadnike znaka Device, naročito za starije pripadnike ovog znaka. Potrudite se jer vi to možete! Koristite afirmaciju: “Ja volim život i život voli mene.”
Vage su u vremenu velikih spremanja i postavljanja sebe u ravnotežu. Primarna motivacija za Vage je lepota i harmonija. Vreme ispred nas donosi konzervativne principe i klasičnu lepotu. Bez obzira na trend konzervativnog i starog, vreme je da postavite nekakve nove principe. Prestanite da budete ono što ste bili i promenite se u ono što sada jeste! Delimično harmoničan odnos Vage mogu napraviti oko 11. decembra.
Škorpioni tokom života uče da prihvataju vreme promena kao neminovnost ili kao sudbinu. Da je teško – teško je! Od 7. decembra počinje unutrašnje pročišćavanje. To unutrašnje čišćenje može imati svoju fizičku manifestaciju kroz partnerski odnos krajem decembra. Sam doček 2014. godine godine može biti veliki izazov za Škorpione. Da biste bili apsolutno srećni neophodno je pre svega promeniti način razmišljanja, a samu aktivnost usmeriti ka realizaciji cilja koji se zove sreća!

 izvor http://profesionalnaastrologija.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.