четвртак, 19. децембар 2013.

Boja 2014. godine je radiant orchid – blistava orhideja

radiant_orchid_HomeSlider_Final

Naredna godina biće godina boje blistave orhideje, kako javla Pantone, svetski autoritet za klasifikaciju boja, grafiku i dizajn.  Boja blistave orhideje stiže nam nakon smaragdno zelene boje koja je obeležila ovu godinu, kako u modi, tako u svim segmentima života zaključno sa uređenjem stanova.
Smaragdno zelena boja koja je bila boja ove godine bila je simbol rasta, obnove i napretka, dok nas boja blistave orhideje  inspiriše na ljubav, radost, blagostanje. Izabrarana je zbog svoje sposobnosti da podstakne originalnost i probudi krativnost, od mode do dizajna.
Boja blistave orhideje već je dominirala na nekoliko revija proleće/leto 2014, kako u ženskim, tako i u muškim kolekcijama.

rohideja

Ova nijansa je prefinjena i šik, idealna je za brojne kombinacije, dobro se prilagođava različitim bojama pa čak i različitim bojama očiju, kose i tena. Fatalna postaje u kombinaciji sa crvenom a dobro se slaže sa roze bojom, bojom lavande i tamno ljubičastom.  Kada je šminka u pitanju, ova boja se preporučuje za karmin i rumenilo a dominiraće u kolekcijama lakova za nokte.

haughtyhedgehog.com
haughtyhedgehog.com

Što se enterijera tiče, blistav orhideja se smatra ženstvenom bojom koja daje specifičan karakter prostoru, savršena je boja za zidove, daje notu originalnosti kada su detalji u pitanju. Dobro je uklapati je s tirkiznom i pastelno žutom, bež ili sivom bojom.
I, naravno, kako smo na samom pragu novogodišnjih praznika, boja novogodišnjih jelki je boje blistave orhideje ili ljubičasta u svim nijansama, sa ukrasima boje blistave orhideje.

jelka
Foto u zaglavlju: pantone.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.