уторак, 6. август 2013.

Nova ljubav


Nova ljubav

 
 
„Ljubav je sretna jer je ljubav....
 njome se hrane zvezde i njenom brzinom putuju oblaci“
Svetionik ovoj lunaciji je najlepši aspekt na nebu koji skoro nije viđen: trigon izmđu Jupitera, Saturna i Neptuna. Rodio se novi duh vremena, duša će se prilagoditi i sebe dati za tu ljubav.
Osnovni temelj našeg ovozemaljskog života je istina. Istina jedina može da donese smisao ovom životu, a sam smisao u ovozemaljskom životu se izražava uvek kroz RADOST! Simbolikom astrološkog pisma najveća radost se nalazi u znaku Lava, koji je srodan 5. kući.
Stoga, dok Sunce prolazi kroz znak Lava, upravo svedočimo pokretanju točka radosti. Točak radosti je još dodatno podpomognut Davidovom zvezdom od 29. jula (velika šestokraka zvezda – inicijacija materijalizacije). Koliko verujemo u sreću toliko ćemo sreće primiti i dati. Ono što ne možemo dati, zasigurno ne možemo ni primiti.
Lavovima je ovo period trasiranja „nove“ ljubavi. Ljubav mora da bude osobođena straha da ćemo, predajući se nekom, ostati bez sebe. Upravo u ovom periodu Lavovi osećaju radost života u sebi i oko sebe. Ljubav će od Lavova u prvim danima avgusta meseca tražiti prepuštanje i dopuštanje. Biti sretan nije privilegija, već je, naprosto, obaveza. Drage Lavice, konačno će vaši partneri u ovih mesec dana biti sretni, emotivni i originalni (a kada oni nisu bili orginalni?). Prihvatite svoje partnere, podignite ih toliko visoko da su blizu vašeg srca. U ovom periodu su vam emotivne prirode, tako reći, iste. Oboje želite bliskost, nežnost i malo tišine.
Device će u ovom vremenu ugostiti Veneru. Da bi se Venera (ljubav i radost) dobro osećala u vašim odajama, dajte sebi luksuz pa otpustite um malo na godišnji odmor. Ne sitničarite i ne kalkulišite! Ne mislite, drage moje Device, da je protekli period izgubljen, da vam se nešto – ništa nije dalo. Pokušajte od 8. avgusta sačuvati prisebnost bez nekakve potrebe da istražujete šta vam se dešava iza leđa jer se možete razočarati već oko 10. u mesecu. Razmazite malo sami sebe – pa tu vam je  Venera sve do 15. avgusta. Dajte joj razonodu, pa makar i na kašičicu! Venera u dispoziciji odlazi u kuću vaših prijatelja, u zagrljaj prilično slabog Marsa i egzaltiranog Jupitera. U ovo vreme slabosti, moguće su utehe sa prijateljskog nivoa. Ovo je uzajamna uteha sa nekim slabim (ostavljenim) prijateljem, a potom je izvesna predispozicija za kratke afere sa moćnim starijim gospodinom. Lepeza izbora je velika, a odluka je samo vaša!
Vage nisu baš nešto dobro, kao da su preterale u svojim uživanjima (ko bi rekao da Vage mogu izgubiti meru?). Možda vas nekakva nelagoda u stomaku navede da se malo zamislite? I vi i vaš partner nosite neko stanje slabog (lošeg) dostojanstva. Obadvoje imate nekakav osećaj nelagode u stomaku? Lek za to je, svakako, rutina. Za Vage koje su od nedavno u vezi sa osobom koja je prošla u predhodnom periodu kroz partnersku separaciju, savet je da malo ponegujete partnera. Ako vam je još do vaše primarne potrebe – ravnoteže – evo tako je možete realizovati! S druge strane, osnovna karakteristika Vaga, a to je neodlučnost – upravo sada može biti snažno izražena. Sumnja i nesigurnost u partnera je obojena opozicijom Neptuna i Venere. A šta sada? Ovo je pitanje koje Vage postavljaju u svojoj neodlučnosti (strahu). Ljubav ima svoj jedinstven način manifestacije: voljenje...
Škorpioni su neumorni u traganju za bolom. Sve im je malo i nedovoljno. Da li je stvarno u prirodi Škorpiona da im je sam bol jedna vrsta naslade? Ako je u vašoj prirodi tako kako jeste, nemojte smetnuti sa uma da je u osnovi prirode vašeg partnera upravo hedonizam. Hedonizam je disciplina koja se ceo život trenira! U narednom periodu može se desiti da izađete iz sopstvene harmoničnosti i da upadnete u kontradiktornost. Ne delite savete, naročito ako vam ih ne traže. Ovo je vreme strasti, jer je vaš vladar 5. polja (ljubavi) u društvu sa Marsom. Nisu li ovo niske strasti? Kako god bilo, ovo može biti i veoma plodno vreme za regeneraciju. Ovo je vreme kada su žene Škorpioni plodne, pa ako vam je to namera onda će vaša energija biti uspešno fokusirana u tom pravcu. Ukoliko dobijate signal da vam se partner ne oseća najbolje, ne kritikujte ga da je preterao u nečemu. Iscelite ga tišinom, mirom i bez reči jer isceljenje je u vašoj prirodi.
Strelčevi su u svojoj kosmičkoj misiji. U ovom periodu ljubav je za Strelčeve, a naročito Strelice blagorodna. Putovanja, daleka i egzotična se otvaraju kao san. Nadam se da ste se oslobodili svake vrste sumnje i straha (Saturn u 12. polju) i da vam se broj reči bar prepolovio. Pluton je u egzaktnoj opoziciji sa Jupiterom, ne bojte se! Samo je neophodno poverovati partneru i ne tražiti nešto čega nema. Oslušnite oko sebe, anđeli plešu oko vas. Usudite se i zatražite od vašeg anđela sve ono što vam je neophodno, sve ono što vas veseli. Može biti malo neudobno oko 22. avgusta kada Uran bude kvadrirao vašeg vladara, Jupitera. Ma koliko da vam se učini da vas je nekakav stres poremetio u harmoniji, primite ovo „drmanje“ kao buđenje za akciju, za sretnija jutra!
Jarčevi su veoma važni u ovom periodu. Njihov glavni afrodizijak je „uspeh“, a upravo to se dešavalo u proteklom periodu kada je Saturn bio deo velikog vodenog trigona. Voda, kao element, ne podržava Saturna ali nosi u sebi sve ono što je Jarčevima potrebno. Ovaj period naročito pogoduje osobama oko 30. godine. Na najlepši mogući način oni su zakoračili u svoj drugi Saturnov prsten. Ljubav je za Jarčeve u ovom periodu put duhovnosti. Ako želite slediti duhovni put, možete svoje „služenje“ ponuditi partneru. Ovo može biti dvostruko uspešno, a sve što je uspešno – za Jarčeve je i privlačno. Uspeh se meri na svim poljima istim poenima. Oko 13. vgusta partneri Jarčeva će se osečati loše, biće uplašeni ili depresivni. Neophodno je da podržite svog partnera, da poverujete ono što vam govori i samo da ga utešite, bez potrebe za objašnjenjima. Ako ne umete da zagrlite, a ono budite čvrst oslonac iza leđa svog partnera.
Vodolije su se razmahnule i još nisu primetile da u njihovom 5. polju ljubavi ne stanuje više Jupiter? Afere, avanture, flertovi – goodbye! U karti ove lunacije u znaku Lava, što je polje Vodolijanskih partnera, element vazduha je izostao. Kao najdalji element, vazduh nosi u sebi ideju o kreaciji univerzuma, pa su Vodolije upravo zato tako lepršave i nestabilne (kao šareni baloni). Ovo je vreme gde je dominantan element vode, istine i emocija! Drage moje Vodolije, sve dok je Uran u znaku Ovna (a to je do maja 2018.) za vas nema odmora. Strasti koje su u ovom periodu naglašene uposlite ka posvećenosti jednoj osobi ili jednom cilju. Društva i organizacije računaju na vas, ali možda i još neko računa na vas?
Lep ljubavni dan, onako iznenada u vašem stilu, bi mogao biti oko 15. avgusta, pa iskoristite taj dan za lepotu i užitak! Ulazak Venere u znak Vage, Vodolijama može doneti nagle prekide i dramatične ljubomorne scene u periodu od 24. – 28. avgusta. Kada letite tako nisko, pazite da ne udarite u neko drvo!
Ribe su svom blaženstvu, u sopstvenoj harmoniji i zaista žele nesebično podeliti radost sa ostatkom sveta. Venera je u polju partnera, ali ne baš u najboljem dostojanstvu. Prvi utisak je snažan za mnoge, ali Ribe će sa svojom dubokom percepcijom ljubav svojih partnera u drugom koraku (dispozicija Venere) dovesti do harmoničnog odnosa. Ovo je vreme u kome će se zemlja i nebo povezati sa ljudima iz Sučevog znaka Riba, što će reći da će u narednom periodu naročito ženske Ribe imati priliku da osete ljubav u telu svog čoveka. Ljubav je za Ribe, prilično apstraktan pojam koji za tren oka pretoče u nekakav talenat na fizičkoj ravni. Sada, dok je Venera u Devici, idealno je vreme da osetite ljubav i u telu.
Ovnovi su se predali u ime ljubavi. Može biti da su se malo razbili, pa i da im rane krvare. Ipak, nikad nije sve tako loše. Eto jedne spretne medicinske sestre da leči Ovnu rane, pa može se desiti i ljubav. Sami Ovnovi osećaju neku neudobnost, nervozu i pritisak. Osećaj da su razapeti na krst će se pojačati ulaskom Venere u znak Vage. Naročito neudoban period je oko 24. avgusta. Lek za ovakvu situaciju je baš prihvatanje stvari onakvima kakve jesu. Brzina ne rešava ništa. Mir i stabilnost bi mogli doneti zadovoljstvo. Kako pribaviti mir dok je Uran u Ovnu? Biti tu, slušati i ništa drugo ne činiti u partnerskom odnosu, za Ovnove u ovom periodu može biti blagosloveno. Pokušajte, nemate šta izgubiti!
Bikovi su se, može biti, malo umorili pa se u njihovom okruženju oseća energetski pad. Zamor je tek krenuo i potrajeće još prilično dugo, te se treba odmarati i menjati. Bikovi se veoma sporo kreću ka promenama. Ovo vreme traži od nas automatsko prebacivanje na drugu frekvenciju. Ljubavni zalogaji za Bikove u ovom periodu treba da budu mali i slatki. Neophodno je povezati um i telo, a svaki osećaj ljubavi osvestiti. Količina neće biti znak ljubavi, jer u ovom periodu Bikovima se ljubav dodeljuje na kašičicu. Lunacija (mlad Mesec) se Bikovima dešava u 4 polju, pa je moguće da novi početek bude upravo kao novi način manifestacije ljubavi. U kući partnera se nalazi veliki učitelj Saturn, koji vrši proveru. Poštovanje partneru je neophodan način iskazivanja pažnje. Od 16. avgusta slobodni Bikovi mogu u svom radnom okruženju sresti svoju ljubav. Ova ljubav će imati niz prepreka, pa i “zabrana“, ali Bikovska osobina istrajnosti i upornosti će sada imati priliku da se iskaže kao vrlina.
Blizancima se lunacija dešava u trećem polju, što je analogno znaku Blizanaca. Ovo su mali znakovi kraj puta. U ovoj lunaciji ni jedna planeta se ne nalazi u elementu vazduha, pa se ideje i misli prebacuju direktno u naše eterično telo. Sasvim sigurno Blizanci će imati šta da nas poduče u narednom periodu. Oni su u proteklom vremenu plivali sa odličnim društvom kroz vode života (sudbina). Vode života nose u sebi najlepšu ideju – ideju ljubavi! Od 8. avgusta Blizanci će imati potrebu da verbalizuju svoja predhodna iskustva. U tome ih neće podržati Saturn, pa nekakav oprez treba napraviti, da ne bi oko 11. avgusta doneli neku pogrešnu odluku. Obratite pažnju na partnera, jer stvarno imate šta naučiti od svojih partnera.
Rakovi su, kao i uvek, glavni akteri lunacije mladog Meseca. Mesec će svojom senzitivnom prirodom obavestiti ceo zodijak za 28 dana, da je vreme za promene otkucalo. Prave promene su one za koje nam niko ne daje garanciju o ishodu promene. Kako ćemo znati da je to prava stvar za nas? Pokušajte osetiti misao: “Ja znam da je za mene pravi trenutak za nešto novo!“

http://profesionalnaastrologija.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.