U ove vrele letnje dane rado spremamo salatu od pečenih paprika sa belim lukom u ulju, tradicionalno jelo juga Srbije.
Potrebno je:
10-12 crvenih kvalitetnih paprika
Marinada:
3 kašike ulja, može i maslinovog
3 kašike vinskog sirćeta
7-8 čena belog luka
1 kašičica soli
Priprema
Paprike oprati, posušiti i poređati na pleh.
Peći u rerni oko pola sata ili na plotni od šporeta
Pečenu papriku staviti u plastičnu kesu i sačekati 10 min.
Paprike oguliti, dodati marinadu, dobro izmešati i služiti kao salatu.
Ukrasiti sitno seckanim pešunom.
Prijatno!
Izvor
Potrebno je:
10-12 crvenih kvalitetnih paprika
Marinada:
3 kašike ulja, može i maslinovog
3 kašike vinskog sirćeta
7-8 čena belog luka
1 kašičica soli
Priprema
Paprike oprati, posušiti i poređati na pleh.
Peći u rerni oko pola sata ili na plotni od šporeta
Pečenu papriku staviti u plastičnu kesu i sačekati 10 min.
Paprike oguliti, dodati marinadu, dobro izmešati i služiti kao salatu.
Ukrasiti sitno seckanim pešunom.
Prijatno!
Izvor
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.