Данас спремамо једно заборављено јело са југа Србије, паприкаш са сочивом (лећа) и сланиницом.
Састојци (за 4 особе):
250-300 г сочива
2 шаргарепе
1/4 корена целера
1 лук-црвени
1 чен белог лука
150-200 г димљене сланине
2 кашике уља
900 мл супе
1 ловоров лист
3 зрна црног бибера
босиљак
кашичица млевене црвене паприке и кашичица љуте
400 г домаћих резанаца или флекица
со, бибер
1-2 кашике сирћета (јабуковог)
3 кашике кајмака или киселе павлаке
Припрема
Сочиво оставите у води да преноћи. Шаргарепу, целер, црни и бели лук исеците што ситније. Сланину исеците на траке, пропржите у шерпи на мало уља, па је извадите. У истом уљу издинстајте црни и бели лук, додајте зелениш, сланину, зачине и сочиво, па залијте супом. Кувајте око 45 минута.
Резанце скувајте у посољеној води, оцедите их и помешајте са паприкашем. Зачините по укусу и сервирајте са кајмаком или киселом павлаком. Поспите першуном или исецканим влашцем.
Пријатно!
Извор
Састојци (за 4 особе):
250-300 г сочива
2 шаргарепе
1/4 корена целера
1 лук-црвени
1 чен белог лука
150-200 г димљене сланине
2 кашике уља
900 мл супе
1 ловоров лист
3 зрна црног бибера
босиљак
кашичица млевене црвене паприке и кашичица љуте
400 г домаћих резанаца или флекица
со, бибер
1-2 кашике сирћета (јабуковог)
3 кашике кајмака или киселе павлаке
Припрема
Сочиво оставите у води да преноћи. Шаргарепу, целер, црни и бели лук исеците што ситније. Сланину исеците на траке, пропржите у шерпи на мало уља, па је извадите. У истом уљу издинстајте црни и бели лук, додајте зелениш, сланину, зачине и сочиво, па залијте супом. Кувајте око 45 минута.
Резанце скувајте у посољеној води, оцедите их и помешајте са паприкашем. Зачините по укусу и сервирајте са кајмаком или киселом павлаком. Поспите першуном или исецканим влашцем.
Пријатно!
Извор
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.