Коко су паприке појефтиниле а домаћи парадајз добио на укусу,
време је за још једна рецепт моравске салате, традиционално јело југа
Србије.
Напомена: Паприке обавзно испећи!
Потребно је:
1 празилук или цвени лук
5 парадајза
8 печенних паприка
1 љута паприка по укусу
со
уље у 6-7 чешњева белог лука
Припрема
Празилук, парадајз и печене очишћене паприке ситно исецкати.
Додати соли и ситно сецкани бели лук по укусу, прелити уљем и промешати да се све лепо сједини.
Оставити да се мало салата охлади посути першуном и сужити уз јело.
Уз добар стари сир и хладну ракију, пријатно!
Извор
Напомена: Паприке обавзно испећи!
Потребно је:
1 празилук или цвени лук
5 парадајза
8 печенних паприка
1 љута паприка по укусу
со
уље у 6-7 чешњева белог лука
Припрема
Празилук, парадајз и печене очишћене паприке ситно исецкати.
Додати соли и ситно сецкани бели лук по укусу, прелити уљем и промешати да се све лепо сједини.
Оставити да се мало салата охлади посути першуном и сужити уз јело.
Уз добар стари сир и хладну ракију, пријатно!
Извор
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.