понедељак, 24. јул 2017.

Стари рецепти југа Србије: Време је за "Моравску салату"!

Коко су паприке појефтиниле а домаћи парадајз добио на укусу, време је за још једна рецепт моравске салате, традиционално јело југа Србије.

Фото: Шефица кухиње Поморавака, coolinarika.comФото: Шефица кухиње Поморавака, coolinarika.com

Напомена: Паприке обавзно испећи!

Потребно је:
1 празилук или цвени лук
5 парадајза
8 печенних паприка
1 љута паприка по укусу
со
уље у 6-7 чешњева белог лука


Припрема
Празилук, парадајз и печене очишћене паприке ситно исецкати.
Додати соли и ситно сецкани бели лук по укусу, прелити уљем и промешати да се све лепо сједини.
Оставити да се мало салата охлади посути першуном и сужити уз јело.

Уз добар стари сир и хладну ракију, пријатно!

Извор

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.