понедељак, 24. јул 2017.

Stari recepti juga Srbije: Stigla prva vranjska letnja salata "Trljanica"

Danas spremamo čuvenu "Trljanicu" salatu od paprika i praziluka iz vranjskog kraja, ovog puta od svežih pečenih paprika. Zimi se ova salata sprema od suvih paprika.
 
Foto: RestoranFoto: Restoran

Potrebno je:
500 g praziluka
6-7 svežih paprika
3-5 ljutih paprika
so
ulje,  sirće

Priprema

Praziluk očistiti, sitno iseći i staviti u činiju.

Paprike ispeći, oljuštiti i iseckati i staviti u činiju
Ljute paprike malo propeći na plotni šporeta ili u rerni, sitno izdrobiti, pa i njih staviti u činiju.
Posoliti po ukusu, preliti uljem i promešati.
Dodati sirće po ukusu i dobro ohladiti.

Napomena: Isključivo alkoholno sirće, jer jabukobo daje slatki ukus, što neodgovara originalnom receptu.

Uz domaću samsa pitu, prijatno!

Izvor 

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.