Umetnost sečenja kolača i torte jeste posebna veština, ali to ne znači da mladenci treba da se odreknu ovog običaja jer nisu sigurni kako ovo da izvedu.
Sečenje svadbene torte je idelana prilika za okupljanje pažnje svih prisutnih kao i fotografa koji će napraviti nezaboravne uspomene. Zato ovaj običaj obavezno uvrstite u protokol na Vašem venčanju.
Sečenje torte za venčanje može postati komplikovano zbog veličine torte i više redova.
Često, mladenci nisu sigurni gde da počnu da seku svadbenu tortu i kako to da urade. Sečenje svadbene torte je veoma važno, jer ukoliko torta nije dobro isečena može se pretvoriti u bezobličnu hranu koja neće biti pogodna da se servira i posluži Vaši dragim gostima.
Sečenje četvrtaste torte
Ovo je najjednostavniji oblik za sečenje jer ne morate dobiti savršene oblike ili forme. Da biste jednostavno isekli četvrtastu tortu uradite sledeće:
- Krenite od oko 4 cm od ivice torte i presecite tortu,
- Dobijene trake sada secite tako da dobijete dva parčeta od oko 2 cm,
- Nastavite tako dok ne isečete celu tortu ili željeni broj parčadi.
- Krenite na oko 4cm od gornje ivice torte i presecite tortu,
- Secite na oko 1,5-2cm od prethodnog reza,
- Nastavite da sećete dok ne isečete tortu.
- Presecite tortu na dve polovine, na mestu ukrštanja srca,
- Presecite svaku polovinu na po još jednu polovinu (ili četvrtinu, u zavisnosti od veličine),
- Secite dobijene oblike na parčad od 1,5-2cm.
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.