Sastojci
- pakovanje gotovih tankih kora za pite (8 kom biće dovoljno)
- 200-300 gr mljevenog mesa
- 3-4 krompira
- 2 luka
- so, biber, vegeta
- Za premaz: 1 jaje, par kašika ulja, par kašika mlijeka
- Za preliv: 2 dl vode, kašika vegete ili pola kocke za supu
Priprema
- Na malo ulja popržiti sitno sjeckani luk, dodati meso pa uz
miješanje pržiti dok ne promijeni boju. Dodati so, biber i vegetu.
Pržiti još nekoliko minuta.
- Krompir skuvati i propasirati, pa pomiješati sa mesom. Po potrebi popraviti ukus.
- Svaku koru prerezati na 6 dijelova (kocki), uzimati po dvije kocke
jednu preko druge i nagurati je preko male šoljice za kafu tako da
rubovi vise sa strane, napraviti udubljenje prstima. Puniti šoljice
mesnom smjesom pa rubovima zatvoriti šoljicu uz premazivanje smjesom od
jaja, ulja i mlijeka.
- Na pleh prekriven papirom za pečenje istresti sadržaj iz šoljice kako bi ostao formirani mali burek.
- Tako pripremljene bureke premazati ostatkom smjese od jaja, po želji posipati susamom ili kimom, pa peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180ºC, 25 min. Nakon toga izvaditi pleh, pa kašikom preliti preko svakog bureka malo preliva (voda + kocka za supu) koji ste prethodno zakuvali. Vratiti pleh u pećnicu i peći do kraja (10-15 min) dok burek ne postane zlatno žut, a korica hrskava.
Prijatno!
recipeci.com
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.