недеља, 6. април 2014.

Hrana je energija i ne može vas udebljati

... osim ako ne "odlučite" drukčije. Samo naša razmišljanja, vjerovanja i stavovi utječu na to da se hrana stabilizira i materijalizira kao težina. Jasna Šafar otkriva vam ključ kvantnog jedenja

Tijelo je samo zgusnuta energija

Učenja Alberta Einsteina govore da su masa i energija iste tvari i ne javljaju se jedna bez druge. Uglavnom se razlikuju formom, a ljudsko je tijelo forma usporene energije koja je poprimila izgled mase. Energiju usmjerava um i on determinira formu, stoga svi imamo moć stvoriti formu koju želimo. Tijelo je zapravo - kao i sva materijalna realnost, dakle, sve fizičko - posljedica djelovanja uma i mentalne forme kao što su uvjerenja, vjerovanja i stavovi odražavaju se na njemu.
Kako bismo malo približili ideju da je i hrana energija, zamislite da je hrana zrak. Zrak je lagan i propustan te nema nikakvih (oku) vidljivih supstanci. Neprestano ga udišemo u priličnim količinama i on samo ulazi u nas i nesmetano iz nas izlazi. Hrana je isto tako nesvjesna, nenamjerna, neutralna energija kojoj značenje dajemo mi. Nikad vjerojatno ne biste ni pomislili da biste se mogli udebljati od zraka, jednostavno ga udišete i izdišete bez ikakve misli o tome.

Gdje to odlazi mršavima?

Na gotovo identičan način se djeca, osim ako nisu usvojila neko drugo uvjerenje, odnose prema hrani. Često jedu ugljikohidrate i slatkiše, ne pomišljajući da će dobiti na težini. I ne dobivaju. Nije slučajno da vitke osobe jedu i "otpuštaju" hranu na isti način, nikad ne razmišljaju o tome hoće li ih hrana udebljati ili ne. I govore da što god jeli, ne dobivaju na težini i ne znaju "gdje to odlazi".
Stoga su ključ transformacije odnosa prema hrani misli koje nas ograničavaju i drže u vezanosti. Dopustiti hrani da počne nesmetano fluidno teći u nas i iz nas, upravo poput zraka jer samo razmišljanja, vjerovanja i stavovi utječu na to da se hrana (koja je samo energija) stabilizira i materijalizira kao težina. Bez našeg upletanja sve što jedemo može se lako rasplinuti.
Postanite svjesni što njegujete u vrtu uma i poigrajte se tom mišlju dok jedete. Iako možda još niste spremni izaći iz okvira uma i jesti što god želite, možete početi mijenjati svjesnost upravo sada. 

 

 

 

Torta ne može odlučiti nekog udebljati, a nekoga ne

Bez obzira na to radi li se o čokoladnoj torti, pršutu, jabuci, stolici ili kamenu – sve je to energija usmjerena našim umom. Energija je takve prirode da ne može misliti ili imati loše namjere. Torta od sira ne može odlučiti nekoga udebljati, a nekoga ne. Torta vam ne može ništa, niti može biti bilo što. Ona sigurno nema um i svijest. To je konceptualna realnost na kojoj se bazira kvantno jedenje.
Slično tome, i šećer ima lošu reputaciju. Nametnuto nam je mišljenje da on ima moć udebljati nas, a mi smo samo pristali biti uvjetovani. Kad bi to bila apsolutna istina, tada bi svi ljudi od njega postali deblji. Međutim, mnogi konzumiraju šećer i ostaju vitki. Možda se ne osjećaju veličanstveno, što je tema nekog drugog teksta, ali ne dobivaju nužno na težini.
Čokolada nema više moći nad nama od mrkve. U kvantnoj paradigmi, oni su oboje nesvjesna energija koja će ići upravo kroz nas i biti eliminirana – ako se ne upetljamo u proces mentalnim formama. Iz te perspektive, ideje i emocije koje imamo o čokoladi uzrokuju to da ona utječe na vašu težinu. Misli imaju moć da čokolada utječe pozitivno ili negativno, zdravo ili nezdravo. 

Hrana je poput mjehurića šampanjca u čaši

Vrijeme je, dakle, početi otpuštati stare misli da se suvišnih kilograma nikada nećete riješiti i da je hrana ta koja vas čini pretilima, koja stavlja masno tkivo upravo tamo gdje ne treba. Ne. To činite vi. Svojim mislima. Zamijenite taj pogled novim konceptom koji kaže da je tijelo vrlo promjenjivo. To će vas otvoriti mogućnosti uspostavljanja kontrole nad tijelom i sposobnosti preoblikovanja figure pažljivim biranjem uvjerenja, misli i stavova. Kao što povjetarac može otpuhnuti cijeli lampion maslačka i grudica snijega pokrenuti lavinu, isto tako jedna misao može stvoriti fluktuacije u tijelu.
Pokušajte vizualizirati atome koji čine vašu fizičku formu kao balončiće energije koji se lako kreću. Zamislite kako težina odlazi iz tijela kao što mjehurići šampanjca isparavaju iz čaše.
Kirlianove fotografije pokazuju da oko tijela imamo energetsko polje koje ne možemo vidjeti (osim uvježbane ili nadarene osobe). Naše energetsko polje neprestano se mijenja. Iluzija je da je tijelo ograničena, konačna, čvrsta, materijalna forma. Znanstvenici su otkrili da smo isto tako uglavnom prazan prostor. Pokušajte stati na trenutak i osjetiti razliku kada percipirate svoju fizičku formu kao uglavnom prazan prostor a ne kao čvrstu formu.
„Mijenjate svoje tijelo s manje napora, spontanije i ekspeditivnije nego što mijenjate odjeću“ – Deepak Chopra
Jasna Šafar, kvantni vodič, www.quantum.com.hr

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.