среда, 16. октобар 2013.

Hronike neba

Od 14. do 21. oktobra 2013.


Ove sedmice Mars menja znak i iz znaka Lava ulazi u radni i pokorni svet Device, a odmah nakon ulaska pravi i opoziciju sa Neptunom. Krajem nedelje Mesec ima pomračenje, pa bi valjalo primiriti se tih dana i ne donositi važne odluke. Ali tu je i Venera koja ima svoj put i svoj svet, te nevezano za druge događaje na nebu, uživa u susretu sa Uranom (Venera trigon Uran) u svojoj slobodi ili svom buđenju (Uran).
Pomračenje Meseca će snažno uticati na emotivni život i mnoge promene na tom polju. Kako se Mesec nalazi u Ovnu, a Sunce u Vagi, ovo je direktna slika spoznaje sebe (Ovan) i onih sa kojima smo u direktnom odnosu. Ovan nema svest o drugima, dok Vagi sa druge strane nedostaje onaj osobni deo – svest o sebi. Ova je nedelja za sagledavanje sebe u odnosu na druge ljude. Ovo je vreme kada se ništa ne rešava razgovorom, već samo spoznajom u sebi, osvešćivanjem svojih emocija i njihovim prihvatanjem kakve god da su.
Pre nego što Mesec uđe u znak Riba, prvi aspekt u nedelji koji će napraviti jeste trigon sa Suncem, a odmah nakon toga opoziciju sa Marsom, a zatim sledi povlačenje, tihovanje (Mesec u Ribama) i samovanje. Mesec u Ribama će nekima doneti blagu melanholiju, nekome pospanost, a nekom i inspiraciju. Kako se polako približava pomračenje Meseca, ovo su dani kada će osetljivost biti pojačana kao i promenljivost raspoloženja. Oni koji su sami, lako će izaći na kraj sa svojim unutrašnjim razgovorima, napadima straha, smeha i plača, ali oni koji kraj sebe imaju nekog, bilo da je to partner, dete, roditelj ili prijatelj, imaće puno izazova, ali i mogućnost da neke stvari promene. Mesec u Ribama će vas naterati da se okrenete sebi, da prihvatite svoja osećanja i nakon opozicije sa Suncem, spoznate realnost svojih odnosa. Pojaviće se mnoštvo pitanja, da li neke stvari želite ili ne, u kojoj meri su vam neke osobe bliske ili daleke i u kojoj meri ste sposobni da idete napred, uprkos nekim ograničenjima? Ribe će vam staviti veru na ispit. I kada vas svi ostave, koliko je vaša vera jaka da verujete u Anđele? Iskrena spoznaja i jaka vera mnogima će otvoriti velika vrata novog odnosa i ljubavi koju taj odnos nosi. Ljubav prema drugima, ali prvenstveno ljubav prema sebi samom.
Biće Mesec u dubokim mislima, ali sa sobom će nositi strasti i jake emocije. Nestašna Venera u Strelcu zna koliko je svaki trenutak u životu bitan i iskoristiće ga u maksimalnoj ljubavi i zadovoljstvu. Ma koliko je ovo avanturistička Venera i ma koliko lagano ulazila u odnose, ipak je Strelac znak višeg oblika života i u njoj budi duboke spoznaje upravo kroz takav stil i način života. Zna ta mudrica da nijedan susret nije slučajan, da nijedan razgovor nije besmislen i da se svaki događaj dešava sa razlogom. Sredinom nedelje napraviće trigon sa Uranom – od koga je inače i sačinjena – a taj će je susret voditi ka novom buđenju. On je u njoj, sa delom njega u sebi ona živi i svaki kontakt sa njim, njoj novu formu daje. Neki će se okrenuti druženju i izlascima (Uran), neki će tražiti uzbuđenje preko društvenih mreža čitajući neka nova postignuća koja će se koristiti u budućnosti (Uran u Ovnu) ili ezoteričnu litaraturu koja govori o nekim sutrašnjim danima koji se kreiraju u sadašnjem trenutku. Međutim, biće i onih Venera koje će izaći iz svih okvira tradicije, ograničenja i zabrana. Preskočiće sve barijere i krenuti u zagrljaj onome koji u njoj budi neke stare (retrogradni Uran), a nove osećaje ljubavi.
U kom smeru ćete krenuti? Kuda će vas vaša energija povesti i koliko ćete snage imati za ostvarenje svega što želite, zavisi sve od Marsa. On ove nedelje izlazi iz gordog znaka Lava. U njemu se dobro osećao, pa je sav važan i hrabar bio. Plenio je i zavodio sve pred sobom. Sada je na potezu Devica i njena praktičnist, analitičnost i konkretnost. Taj strateg i „tihi“ vođa (Mars u Devici), predano i smerno gradiće sebi put ka već davno utemeljenom cilju. On ne vidi samo cilj, već je sebi način postizanja tog cilja davno isprojektovao (Devica). Ništa ne prepušta slučaju i ništa ne radi preko noći. Pametan je ovo Mars i mnogima će biti od pomoći u donošenju nekih važnih odluka. Takođe, promeniće se učmalost svakodnevnice (Devica), jer će on sad doneti malo energije i akcije.
Ono što će biti izazovno jeste njegov aspekt sa Neptunom i to baš u periodu kada je pomračenje Meseca, pa će to dosta uticati na psihu, a oni najosetljivi će i odreagovati. Kako je Devica boemski znak, opozicija sa Neptunom uticaće na neke pripadnike ovog znaka da posegnu za kakvim opijatima. Takođe, Neptun je iluzionar, pa ne prihvatajte nikakve dogovore tih dana, jer je on vladar manipulacije.
Kroz dispoziciju ove ove konfiguracije (Mesec opozicija Sunce) Mesec će preko Marsa otići u Devicu u opoziciju sa Neptunom, a Sunce će se kroz Veneru naći u znaku Strelca u trigonu sa Uranom. Na koji način ćete izbalansirati ove suprotnosti, to sve zavisi od vas samih. Možda ćete uspeti kroz rad i pokornost tražeći veru u sebi, a ne u drugima (Mars u Devici opozicija Neptun) ili ćete jednostavno spakovati svoje kofere (Venera u Strelcu) i učiniti neke prilično neobične stvari, rušeći sve barijere i oslobađajući se svih stvari koje su vas bespotrebno gušile i sputavale (Venera trigon Uran). A kako je Mars sa Neptunom i magijski aspekt, ovakvoj odluci može dati poseban osećaj magije i moći.

http://profesionalnaastrologija.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.