понедељак, 14. октобар 2013.

Brza detoksikacija uz pomoć super namirnica

izvor: alternativa-za-vas.com

Svi znamo koliko je važno redovno čistiti ogranizam od toksina koje svakodnevno unosimo preko hrane, vode, ali i kozmetike. Ovom spisku slobodno dodajte stres i prebrzi ritam života, koji svakako utiču na pad imuniteta i pojavu bolesti.
Upravo zbog gore navedenih razloga potrebno je da svake godine barem jednom očistite organizam od toksina. Postoji više načina čišćenja organizma, a skoro svaki velnes centar vam nudi tretmane detoksikacije, ali evo prirodnih i mnogo jeftinijih rešenja.

1. Aloe vera

Aloe vera je biljka koja snažno čisti telo od toksina, a uz to uspostavlja pravilan rad želuca i creva.Pijte dnevno čašu prirodnog, nezaslađenog soka od aloe vere. Ovaj sok sadrži polisaharide koji jačaju imunitet i podstiču proizvodnju belih krvnih zrnaca, glavne borce protiv toksičnih materija. Kako biste ostvarili najbolje rezultate, osim aloe vere, pijte puno vode i ceđene sokove.

2. Maslačak

Maslačak je odličan za čišćenje i jačanje jetre. Njegovi se ekstrakti upotrebljavaju u dodacima ishrani namenjenim za poboljšanje rada jetre.
Sveže listove maslačka možete dodati u salatu ili prirodno ceđeni sok.

3. Kelj

Kelj, alkalno zeleno povrće. Neki ga smatraju previše gorkim da bi ga jeli kao salatu, ali ajurvedska medicina zagovara upravo suprotno, odnosno koristi od dodavanja gorkih namirnica jer imaju izražena lekovita svojstva. Kako biste neutralisali gorak ukus, promešajte kelj s drugim povrćem i jedite ga kao salatu.
4. Artičoka

Artičoka je nezaobilazna na listi namirnica za detoksikaciju. Sadrži cinarin, koji pomaže u prirodnom procesu uklanjanja toksina, štiti i čisti jetru, a usput čisti i pospešuje rad sistema za varenje. Ovo povrće također pomaže u regulisanju holesterola. Artičoka se ne jede sirova, ali kuvane artičoke su odličan dodatak skoro svim salatama.

5. Korijander

Korijander je jedno od najboljih prirodnih sredstava za čišćenje organizma od toksina i teških metala. Ova biljka veže za sebe atome toksina i teških metala i izbacuje ih iz organizma, a zahvaljujući posebnim eteričnim uljima u svom sastavu, korijander pomaže u izlučivanju enzima i stimuliše probavu.

6. Đumbir

Đumbir sadrži gingerol, sastojak koji podstiče odstranjivanje toksičnih i otpadnih materija iz organizma, a pritom i ubrzava rad metabolizma. Ukoliko želite da uz pomoć đumbira očistite organizam, svakodnevno ga koristite kao dodatak u jelima, potrebno je samo 30 grama, a možete ga grickati ili konzumirati kao čaj.

7. Brokoli

Svaki dan pojedite jednu porciju brokolija.Ovo povrće sadrži sulforafan, koji pomaže organizmu u proizvodnji enzima II faze, koje čiste telo od kancerogenih toksina. Preporučuje se i konzumiranja klica brokolija, koje su odlične u prevenciji protiv raka.

Izvor: alternative-za-vas.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.