понедељак, 8. јул 2013.

...Ovih dana Saturn je usporio, danas je u stacionaru...u Škorpiji, i kreće sutra, u jutarnjim časovima direktnim usporenim hodom...






          Period kada on menja svoju brzinu i smer je uvek zahtevno i značajno, sudbinsko vreme za sve nas. Ovo je vreme kada čovek zri i preuzima odgovornost za svoje postupke. 

           Ponoviću, Saturn u Škorpiji ukazuje na potrebu razvijanja odgovornosti  prema tuđim vrednostima, odnosno poštovanju nečega što nije naše lično, a opet tiče se nas. On voli da nas povremeno stavi na muku, jer nas time uči,  kako da se zapravo oslobodimo patnje, postajući svesni toga šta nas je dovelo u takvu situaciju koja prouzrokuje našu eventualnu patnju i tegobu. On nas svojim ograničavajućim uticajem prosto natera, prisili da postanemo samodisciplinovani, i svojom samokontrolom očvrsnemo, i počnemo da budemo gospodari svojih želja i misli. Ključna reč za Saturna je SAMODISCIPLINA I SAMOKONTROLA ČULA. Frustrirajuća iskustva sa njim su očigledno neophodna, jer su edukativna.  Svoju slobodu čovek može da dobije  samo učenjem o sebi, da bi mogao da razume vrednost koju određeno iskustvo ima za razvoj njegove stvarne suštine. A čoveka ništa ne stimuliše više na ovu vrstu unutrašnjeg istraživanja, od nametnutih ograničenja i restrikcija, koja su dar Saturnov... takve su njegove lekcije stroge i teške, ali sigurno osvešćujuće.  
 Njegov moto je: „Ne dam ti ono što želiš dok ne osvestiš da li ti je to i potrebno, ...NE ZNAŠ KOLIKO SAM TI DAO, ODUZIMAJUĆI TI PRILIKU DA POGREŠIŠ...“  To je Saturnov način. 

         U pozitivnom smislu on donosi mudrost, visok stepen osvešćivanja, logično razmišljanje, smisao za organizaciju i red, strategiju i rukovođenje, te tako donosi poslovni uspeh, društveni uspeh i moć, naročito sada u trigonu sa Jupiterom u Raku. Jača pravednost i poštenje, disciplinu i odanost među partnerima, bilo bračnim, ljubavnim, ili poslovnim. S druge strane,  stvara sumnju, strah, nepoverenje, pesimizam, nezadovoljstvo sobom i drugima, ali u narednom periodu od mesec i po dana, dok bude bio u Velikom trigonu sa Jupiterom i Neptunom, te osobine će biti ublažene, izražene u manjem obimu... Zato, koristimo njegove najpozitivnije osobine, i bićemo u harmoniji sa sobom i drugima. Sve na ovom svetu ima dobru i lošu stranu. Zavisi od nas koju ćemo koristiti... Saturn je simbol ambicije i moći. Daje ogromnu upornost i čvrstinu da se istera do kraja ono što smo naumili.  



Olga Milošević

izvor http://olga108milosevic.blogspot.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.