среда, 24. јул 2013.

ČUDO OD SEMENKI DINJE

Dinja ima izuzetne, pozitivne efekte na zdravlje organizma. U lekovite svrhe se koriste: koren, pulpa i  semenke. Ona štiti organizam od kardiovaskularnih bolesti, starenja, upale urinarnog sistema, te pomaže u smanjenju telesne težine. Smatra se i antikancerogenom hranom.
S obzirom na delotvornost semenkidinje može se okarakterisati kao čudotvorne. Zašto? Odgovor je jednostavan – semenke dinje deluju mikrobicidno na opasnu bakteriju Escherichia coli.
Zašto je ta bakterija tako opasna?
Većina ljudi nije upoznata sa ovom široko rasprostranjenom bakterijom i njenim uticajm na zdravlje. Stoga treba razjasniti neke nejasnoće, mitove i istine ovoj bakteriji.
Postoji nekoliko vrsta i podvrsta Escherichia coli. Jedna vrsta obično se nalazi u donjem stomaku ljudi.
Većina vrsta Escherichia coli je bezopasna, pa i korisna. Nalaze se u probavnom traktu, proizvode vitamn K i štite naš želudac od drugih otrovnijih bakterija.
Nekoliko vrsta Escherichia coli je opasno i mogu da dovedu do oboljenja, pa čak i do smrti.
Najčešće uzrokuju teške urinarne infekcije u 90% svih urinarnih infekcija. Ove infekcije se mogu  uspešno izlečiti odgovarajućim antibioticima, ali u velikom broju slučajeva antibiotici ne samo da ne pomažu, nego i odmažu., pošto je Escherichia coli bakterija, koja se vrlo lako prilagođava novoj sredini i lako mutira.
U takvim slučajevima bolesnici pribegavaju terapiji prorodnim sredstvima. Jedan od široko primenjivan način, veoma uspešan, je korišćenje osušenih, samlevenih semenki dinje u terapiji. Dovoljno je da se 21 dan, jednom dnevno uzima 1 supena kašika samlevenih semenki dinje u ili sa 2oo ml vode.
Rezultati su izvanreni samo pod uslovom da je oboleli istrajan u dužini terapije.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.