понедељак, 22. јул 2013.

Mali ljubavni recepti

Mali ljubavni recepti
Piše Milan Šašić



Poznato je da se slažu trojstva – vatrena, zemljana, vazdušna i vodena, pa tako imamo slaganja između Ovna, Lava i Strelca, ili Bika, Device i Jarca, vazdušnih Blizanaca, Vage i Vodolije, te vodenih - Raka, Škorpije i Riba.
Naravno, čista situacija je nemoguća, kako u slaganju tako i u neslaganju, i zato postoji nešto što se zove sinastrija. Bez ličnih horoskopa teško je utvrditi kompatibilnost dve osobe.
Ali kad potpuno uprostimo stvari, tada dobijamo:
Škorpiju i Bika (Pluton, Mars, Venera) kao erotski tip,
Škorpiju, Lava, Ovna, Strelca (Mars, Pluton, Sunce, Uran, Jupiter) kao strastvene,
Vagu, Raka, Vodoliju (Mesec, Venera, Uran) kao emotivne i ljubavne,
Devicu i Jarca (Merkur, Saturn) kao hladne, proračunate i frigidne,
Vagu, Blizance, Vodolije, Device, Strelčeve (Venera, Merkur, Jupiter, Uran) kao lepe i umerene,
Škorpiju i Vodoliju (Mars, Pluton, Uran) kao atraktivne i privlačne,
Rak, Ribe, Škorpije (Mesec, Venera, Pluton) kao plodne,
Devicu, Ovna, Blizance, Lavove, Jarčeve (Saturn) kao neplodne.
Zatim, iImamo muške planete, kao što su Sunce, Mars, Jupiter i Saturn, zatim ženske – Mesec, Venera, Neptun, i dvopolne – Merkur i Uran.
Ali, kako god i koliko god definicija bilo, svi znaci podjednako uvek traže više i bolje. Zato ću probati da generalizujem - koji bi to afrodizijak najbolje mogao da poboljša seksualne, erotske ili ljubavne sposobnosti i ulepša život pripadnika određenog znaka.
I vrlo je teško opredeliti se za neki određeni, od mnogih...
Pod pojmom afrodizijak se smatraju brojna jela, pića ili druge supstance koje subjektivno podstiču seksualnu želju ili objektivno pojačavaju seksualni nagon.
Neki afrodizijaci mogu pobojšati raspoloženje, povećati osećaj moći, ukloniti kočnice... Drugi, pak, sadrže jedinjenja za koja je dokazano da povećavaju plodnost i utiču na hormone. Njihovo dejstvo sigurno ne može biti trenutno, već bi trebalo da se koriste duže vreme. Ali, ako su posluženi lepo, romantično, provokativno - znaju da ispolje i momentalno dejstvo.



OVAN
Svi apetiti, uključujući i seksualni, naglašeno su jaki, bilo da se radi o muškom ili ženskom pripadniku znaka. Ona je topla i vatrena. Ekscentrična. Zna i da ugrize. On vatren, žilav, voli da troši snagu, ali brzo sve preraste u bračnu obavezu i eros počne da koristi samo za odmor.
Uzbuđuju ga jaki mirisi i opori ukusi, pa se tu kao afrodizijak u obzir uzima đumbir.
Topli, ljuti ukus đumbira koji je deo tajlandske i indijske kuhinje sve češće je i na našim trpezama. Prah od suvog korena može se kupiti u svakoj prodavnici zdrave hrane, a svežeg đumbira ima u supermarketima i na pijacama.
Čaj od đumbira priprema se veoma jednostavno. Kafenu kašičicu suvog korena, ili dve kašičice svežeg, prelijte šoljom ključale vode, sačekajte da se malo prohladi i pijuckajte.
U antička vremena smatran je izvorom ljubavne snage. Muškarci koji su pili čaj od cvetova đumbira bili su pravi ljubavnici. Ako bi neka devojka nosila venac od belih cvetova đumbira, postala bi izazovna. Kada je đumbir iz Egipta stigao u antički Rim, odmah je proglašen za ljubavni začin. Kuvari su vekovima pripremali smesu od žumanaca i đumbira koja je ljubavnike i kurtizane, pa i samog Luja XIV, dovodila u stanje neopisive pohote.

BIK
Dobar i potentan ljubavnik. Žena Bik ide iz krajnosti u krajnost: ili je razigrana i raspoložena, ili je stegnuta i uzdržana... zato je treba zagrejavati. A on misli da je dovoljno jak. Često neumeren i pohotan, veruje da mu hrana daje snagu...
Osim vina i muzike, na ovaj znak najbolje, kao izvor energije, utiče med.
Med je bogat različitim organskim kiselinama, kao što su vinska, jabučna, mravlja... U medu i polenu (cvetni prah) otkriveno je 37 elemenata. Med obiluje kalijumom, natrijumom, kalcijumom, magnezijumom i fosforom. Pored ostalih, polen sadrži i silicijum, sumpor i mnoge druge elemente. Za potenciju je od izuzetnog značaja kalcijum, za čiju resorpciju je neophodan magnezijum, mineral koji inače reguliše psihičku ravnotežu. Med pomaže telu da bolje luči estrogen, ženski seksualni hormon, ali i da poveća nivo testosterona kod muškaraca.
Ako imate problema s potencijom, isprobajte tretman medom. Najbolje je med uzimati sa cvetnim prahom u odnosu 5:1. Najefikasnija kombinacija je kilogram meda, 50 g polena i 10 g mleči. Preporučuje se i čaj od ruzmarina zaslađen medom koji, pored poboljšanja cirkulacije, jača i potenciju, uz to štiti organizam od infekcije. A stari i najpoznatiji recept za bolju potenciju svakako je kombinacija oraha i meda (prirodna vijagra).

BLIZANCI
Radoznao, sa raznovrsnim seksualnim i erotskim fantazijama. Ona zavodi šarmom, ali je u osnovi povučena, stisnuta i nevešta. On više priča, nego što radi. Kupuje ili osvaja pričom i poklonima i nije uvek u stanju da uzbudi ili zadovolji partnerku. Nekada će pomoći kada puna tople vode, muzika ili masaža. Ipak, Blizanac voli aromatične mirise i ukuse pa bih u ovom slučaju izdvojio cimet i muskatni oraščić za rezervu.
Velika prednost cimeta je u tome što je jeftin i dostupan, može se kupiti u gotovo svakoj prodavnici prehrambene robe. U ishrani, kao začin, koriste se cimetovi štapići, a lekovito je i cimetovo vino (vino začinjeno cimetom). I mešavina meda i cimeta ima veoma lekovite osobine. Cimet je antiseptik, tako da se čajem od cimeta mogu ispirati posekotine i ogrebotine.
Napitak od štapića cimeta preporučuje se kao lek za tegobe tokom menstruacije i trudnoće. Legenda kaže da je kraljica od Sabe zadivila kralja Solomona, ne samo svojom pameću i bogatstvom, već i mirisom. Kada je stigla u Jerusalim, namazala je telo uljem od cimeta. Kralj Solomon nije mogao da joj odoli.
Možete da pripremite čaj tako što ćete 10-15 grama cimeta preliti sa pola litre kipuće vode i kasnije zasladiti medom. Čaj se pije triput dnevno, posle obroka.

RAK
Zavodljiv, emotivan, beskrajno nežan, romantični maštar koji ume i emotivno i seksualno da zadovolji. Ženi Raku je eros u braku svetinja. Strasna, sa svemogućim idejama koje bude maštu. Duboko sve doživljava. On... nekako trom. Nema duševnog mira. Seks posmatra kao da se radi o običaju, ili kao lek za smirenje.
Ono što bi kao hrana moglo da rasplamsa strast Raka svakako su morski plodovi. Izdvajam ostrige. Ostrige su za vino i ljubavnike (priča se da je Kazanova jeo svako jutro za doručak čak 50 ostriga). Dobro, ostrige su skupe i teško je doći do njih, pa kao zamena mogu da posluže i dagnje, koje se u prodaji pojavljuju sveže i zamrznute, sa ili bez školjke.
Za večeru udvoje spremite - ljubavne lazanje.
Nabavite kore, sto grama dagnji, isto toliku količinu lignji i račića, 200 grama maslaca, tri kafene kašičičice brašna, pola litre mleka, pola čaše belog vina, dve kašike maslinovog ulja, malo soli i bibera.
Na ulju propržite dagnje, lignje i račiće, a pri kraju ih začinite solju i biberom. Nakon desetak minuta dodajte belo vino i kuvajte još neko vreme. Od brašna, maslaca i mleka napravite bešamel. Nakon toga, u posudu namazanu uljem slažite red kora, red morskih plodova i bešamel. Postupak ponovite dva puta i stavite to u rernu zagrejanu na 200 stepeni, otprilike pola sata. Ostatak večeri ne moram da pojašnjavam.

LAV
Najčuveniji mačo. Živi za ljubav i govori kako je ljubav njegova najveća strast. Ne podnosi da ne bude najbolji ljubavnik. Ponosan je i strastven, ali zna da bude i romantičan i dostojan velikih ljubavnika poput Romea. Šarmira i zavodi, brine o partnerki, pažljiv je... ali voli da dominira. Stalno proverava svoju potenciju i libido.
Ona ne voli ništa jeftino. Direktna je, ili uzme ili odbaci. Jaka je. Topla. Sve drži u ruci. Zajedničko im je što obožavaju kuhinju i restorane, ali - najskuplje.
Zato ću, da se ne bih zamerao Lavovima, odmah izdvojiti najskuplji začin, šafran.
Šafran je jedan od najskupljih začina na svetu zbog toga što je za jedan gram potrebno ubrati 400.000 cvetova. Osim toga, kratka sezona cvetanja – tri nedelje godišnje - kao i mukotrpno branje i proces proizvodnje, čine ga tako dragocenim.
Ali, Lavovi u Srbiji ipak imaju sreće. Svakoga proleća zlatiborske livade prošaraju se stotinama hiljada nežnih cvetova. Dvocvetni šafran bogato obojenih plavičastoljubičastih cvetova i žuti šafran jarke žutonarandžaste boje cvetaju kod nas.
Šafran i ženšen daleko su ispred svih ostalih prirodnih i manje prirodnih preparata za bolji učinak u krevetu, tvrde naučnici. Osim što odlično podstiču buđenje seksualne želje, njihova svojstva mogu pomoći i kod erektilne disfunkcije.
Šafran se obično stavlja u jela sa ribom, u pirinač... Francuzi ga obavezno koriste pri spremanju riblje čorbe, Španci njime obogaćuju paelju i piletinu sa pirinčem. U Italiji je uobičajeno šafranom začiniti rižoto milaneze. Osim tih tradicionalnih jela, šafran se izvrsno slaže s čorbama od povrća, krompirima, pilećim mesom ili jelima sa paradajzom.

DEVICA
Rezervisana, uglađena, u večnom pokušaju da drži pod kontrolom svoja osećanja i strast. Da vlada njima. Deluje uštirkano. Ona definitivno smatra da ljubav ide kroz stomak, ali je u ljubavi hladna i neuigrana. Stalno u strahu kakav će utisak ostaviti.
On najčešće varira između gnjavatora i papučara. Ipak, moguće ga je pokrenuti i rasplamsati mu strasti. Treba mu samo dobra domaćica u kuhinji i da mu priredi nešto od čega neće ostati imun na napade strasti.
To „nešto“ bije loš glas i nije baš omiljen začin u društvu, ali dva čena su sasvim dovoljna da Devica pokaže sva svoja ljubavna umeća.
Retko koja osoba može da podnese miris belog luka. Jeste da je jak, ali to upravo i pogoduje... Beli luk je bogat alicinom, koji povećava protok krvi, a samim tim i jača erekciju.
Beli luk je moćan lek dostupan svima. Dokazani antibiotik, snižava krvni pritisak i holesterol u krvi, smanjuje rizik od raka... U narodu se kaže da je beli luk zdrav, a to sad potvrđuju i studije. Čak iako nema prijatan miris, svi se slažu da je eliksir zdravlja.
Sosovi u koje ide puno belog luka su savršen izbor. Može se kupovati u kapsulama. Može se konzumirati na mnogo načina, ali ovo potpuno zadovoljava sve kriterijume:
Sitno samleti 10 glavica belog luka, pa dobro pomešati sa 1kg meda i sokom od 10 limuna. Nasuti u staklenu posudu, poklopiti i ostaviti da odstoji 8-10 dana. Nakon toga dva puta dnevno, pre obroka, uzimati po jednu kasiku mešavine i ostaćete večno mladi i ...

VAGA
Romantičari koje privlače sve čari erotike. Vole za sebe da kažu da su savršena kombinacija nežnosti, zanosa i seksualnog užitka. Šarmantni su i vešto to koriste. Ja lično mislim da one vrlo lakomisleno obećavaju i lako izvrdaju...
Ona pred sobom nikad nije kriva. Treba joj nežnosti. Koža lepa, sjajna i glatka. Partner im nikad previše ne veruje...
Njemu je draža slatka laž, nego gruba istina. Sarađuje u krevetu, ali nije baš prodoran. Voli nežnosti, ali dešava se da nije previše zadovoljan.
Oboje uživaju u harmoničnoj atmosferi, a masaža čini čuda. Ali, onog momenta kada osete čokoladu... čarolija...
Uživanje u čokoladi možda zvuči kao popuštanje sopstvenoj slabosti, ali ova namirnica može učiniti i neke dobre stvari za vaše srce i mozak. Ona je na glasu kao afrodizijak, a taj imidž verovatno duguje tome što, između ostalih, sadrži i supstance koje učestvuju u proizvodnji serotonina, a lagano topljenje čokolade u ustima izaziva lučenje endorfina (i serotonin i endorfin su tzv. hormoni sreće) koje telo prirodno proizvodi tokom vođenja ljubavi.
Afrodizijak ili ne, ako želite nečiju večnu odanost, poneka kockica čokolade - možda upali.

ŠKORPIJA
Bije ih glas najstrastvenijih, kojima su ljubavna osvajanja i seks osnovna preokupacija. Jedno je istina - uradiće sve da zadovolje svoje strasti. Hipnotički deluju i majstori su da opčine i osvoje.
Ona je šumska ponornica koja vuče u ambis. Zadovoljiće sve ukuse. Požudna. Održava obećanje. On, fanatik u strasti i osećanjima. Prodoran i sa ludačkim izrazom na licu dok vodi ljubav. Žestok. Ali, verovali ili ne, dođe i kod njih do apstinencije, a tada su tu - gljive.
Tartufi su definitivno skupe gljive i teško je doći do njih, a mali broj ljudi zna da je Srbija jedno od njihovih najvećih nalazišta. Tartufi se razvijaju na korenju hrasta, vrbe, topole, lešnika i oraha, a od 180 vrsta na svetu, u našoj zemlji imamo četiri: plemeniti beli i crni tartufi, te letnji i zimski. Ali bilo kako bilo, spada u najskuplje proizvode.
Bukovače su mnogo pristupačnije, ima ih na svakoj pijaci i marketu i mogu poslužiti kao dobra zamena.
Prvo, 500 gr. bukovače (cele klobuke) poslagati u vatrostalnu posudu namazanu puterom. U 60 gr. putera izmešati dve kašike sitno iseckanog peršuna, iseckanog luka (vlašca), zdrobljenog belog luka, kašiku limunovog soka, beli, sveže izmleveni biber i so po želji. Ovo rasporediti preko pečurki i peći u zagrejanoj rerni 10 minuta, na temperaturi od 250 stepeni. Poslužiti uz sveži tost i suvo vino. Na isti način možete da upotrebljavate i šitake, pa i obične šampinjone.

STRELAC
Energični i snalažljivi. Veoma vešti kad osvajaju, ali i prilikom seksualnog doživljaja. Znaju da razoružaju partnera. Znaju biti i veoma direktni u saopštavanju svojih želja i namera. Ne poznaju „ne mogu“ ili „neću“.
Ona je topla i strastvena. Nekada je dovoljno samo da je dodirnete i da oseti veliko zadovoljstvo. Ne stidi se, ne zna da laže i lepo izgleda.
On je neusiljen, misaon, galantan ljubavnik, zna dosta o seksu i ne voli žene koje mu protivureče i opovrgavaju ga. Voli da se nađe u ženskom krilu. Oboje razmenjuju nežnosti i vole zabranjeno voće.
Ali, ako poželite da Strelcu naglašeno pojačate strasti i da ga održavate večno erotski vitalnim, u svako jelo im stavljajte što više bibera.
Mesu daje jačinu, jajima i gljivama naglašava delikatan ukus, a morskim plodovima poboljšava delikatnu aromu. Najbolji način primene je star više stotina godina: biber je najbolje mleti neposredno pred upotrebu, jer samleven brzo gubi aromu. Najbolje je da se to radi u malim ručnim mlinovima, koji u potpunosti čuvaju aromu i ljutinu.
Šta da vam kažem... Spremajte musake na sve načine. Oslića na sve načine... Mleveno meso u svim oblicima... I puno sveže mlevenog bibera.

JARAC
Krajnje izdržljiv. Krajnje uporan. Ne pokazuje osećanja. Hladan kao kamen. Ali ne odoleva i često potpuno gubi kontrolu kada pred sobom ima atraktivnog partnera ili partnerku. Vole predane partnere, ali se i sami predaju. Umereni su i kao da žive sa dozerom u džepu. Jako su zahtevni i strogih kriterijuma. Ona je redovno u odbrambenom stavu. Ne reaguje na flert. Uvek dokazuje nešto. Hladna je spolja, ali iznutra, ipak, topla. On bez romantike, realista i praktičar. Ljubi bez zanosa, a u seksu je trom. Nije za strastvene žene, mada je vrlo izdržljiv.
Uživaju u tradicionalnom i proverenom. Uživaju u kvalitetnom, a kao afrodizijak za ovaj znak odabrana je vanila, jer kažu da na Jarčeve ima magičnu moć.
Priča o afrodizijačkim svojstvima vanile je obišla ceo svet. Ona podstiče seksualnu želju i pozitivno utiče na funkcionisanje centralnog nervnog sistema.
Koristi se za aromatizovanje raznih vrsta kolača, pudinga, sladoleda, slatkih jela, napitaka i sosova, ali je najbolje da koristite štapiće ili mahune vanile.
Probajte: prokuvati mahunu vanile u 0,5 l mleka i ostaviti da se ohladi. Za to vreme izmutiti tri žumanceta i oko 150 gr šećera. Mleko procediti i po želji dodati kesicu vanilin-šećera. Penasto umućena žumanca dodavati u mleko, sve vreme mešajući. Na kraju sipati 1,5 dl ruma i isto toliko drugog alkoholnog pića (votke ili rakije).
Ili ovo: isečene mahune staviti u posudu sa pola kilorama šećera i dobro zatvoriti. Nakon 2-3 nedelje šećer dobija karakterističan ukus i koristi se za zaslađivanje kafe ili čaja. Takođe, mahune vanile mogu se iseckati i pomešati sa kafom pre kuvanja, kako bi napitak dobio slatkastu aromu.

VODOLIJA
Opčinjava neobičnošću. Erotske i ljubavne fantazije nemaju granice. Nikad nikog ne ostavljaju ravnodušnim, a ako im je stalo do partnera, uradiće i nemoguće.
Ona nesvakidašnja, nesputana i smela. Ležerna i bez predrasuda. Lako osvaja, ali traži mnogo u seksu. Stil, muzika, piće, romantika, ležernost su njene odlike. On moderan, slobodan, sklon svemu i svačemu, mada često nagao i praskav. Ali, human i iskren. U krevetu, kao da se sam sebi dokazuje.
Neverovatan broj članaka potvrđuju da na seksualnost Vodolije najbolje deluje avokado.
Ukoliko ste nekada probali avokado, verujem da vam se baš i nije preterano dopao, jer je veoma mastan. Upravo zbog toga neko vreme se smatralo da avokado nije ništa drugo nego prirodan majonez - što će reći, iako je voće, da i nije nešto preterano zdravo.
Međutim, ovo baš i nije tačno. Avokado sadrži masnoće, ali to su one zdrave - spadaju u istu kategoriju kao i masnoće koje sadrži maslinovo ulje, znači, one izuzetno zdrave za srce. A to, pretpostavljam, znate čemu doprinosi.
Unutrašnjost avokada budi seksualne asocijacije, a hranjive vrednosti ga svrstavaju u „super hranu“ koja osvežava i podiže imunitet, a kod muškaraca i još ponešto.
Kada kupujete avokado, on mora biti mekan, i kada ga rasečete po dužini da koštica sama ispadne. Može da se vadi i kašikicom do kore, a može i da se oljušti i izgnječi viljuškom.
U izgnječen avokado doda se oko pola limuna, soli (dosta), bibera, čen belog luka propušten kroz onu spravicu za sitnjenje, dve kašike pavlake, ulje (bilo koje, ali maslinovo je najbolje).
Sve to dobro izmešate, stavite tost da se ispeče i lepo namažete. Ako vam fali još nešto od začina, vi slobodno dodajte po svojoj želji...


RIBE
Emotivci neodoljivog šarma. Mašta koja uzdiže i vodi partnera u oblasti svesti i doživljaja koje se često graniče sa snom. Znak koji, ako nešto od stvarno voli, onda su to ljubavni užici. Ipak je Venera egzaltirana u ovom znaku...
Ona voli da izgleda neosvojivo, ali je to najdalje od istine. Nekada se plaši, ali želi sve nepoznato. Ne zna da se oslobodi iz postavljenih mreža. Voli sve. Perverzna je. Nezasita.
On je miran i stidljiv. Čeka da se seks sam desi. Zbunljiv. Više zamišlja odnose, nego što ih ima...
Šta može biti dobro za ljubitelje svega što može zadovoljiti sva čula, nego - crno vino. Opušta, i tera krv da brže teče venama.
Vino i seksualnost su usko povezani. Delotvornost crnog vina, kao afrodizijaka, eksperimentalno su dokazali naučnici, ističući da ono povećava seksualnu želju više od bilo kog drugog alkoholnog pića.
Poznato je da je jedna čaša crnog vina dnevno dobra za srce i da štiti ćelije od preranog starenja.
O lekovitosti vina pisali su i grčki pesnici i filozofi. Homer ga je preporučivao kao dokazani afrodizijak, a Plutarh proglasio daleko najukusnijim lekom.
Ali, da ne bih sada propagirao alkohol, svakako da najbolji način snabdevanja organizma sastojcima koji utiču na libido nije redovno konzumiranje crnog vina, jer previše alkohola opterećuje jetru i mozak. Najkorisnije je što više jesti crno zrelo grožđe, ili redovno piti sok od grožđa. 

http://www.treceoko.novosti.rs/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.