субота, 13. јул 2013.

BOZE TRAZIM LI ONO STO TI NISI STVORIO?!


Bože, tražim li ono što Ti nisi stvorio ?!

Priča kaže kako je jedan muškarac pitao Boga zbog čega nema ženu s kojom bi podelio život. Bog mu je odgovorio da je nema jer je nije tražio. Potom je muškarac zamolio Boga da mu pošalje ženu kakvu želi. Opisao je da želi da mu supruga bude draga, nežna, puna razumevanja i oprosta, smirena, razumna, topla, inteligentna, sposobna, lepa, bogata duhom, da ima dobar smisao za humor, da je sposo……bna, strastvena, verna, odana i iskrena. Uz to je nadodao i fizičke karakteristike o kojima je sanjao i Bogu je u potpunosti oslikao lik žene s kojom želi podeliti život. Kako je vreme prolazilo, muškarac je na listu svojih zahteva dodavao karakteristike ženi s kojom želi provesti život. 


Jedne noći, u svojim je molitvama čuo glas Boga koji je govorio njegovom srcu: “Verni slugo moj, ne mogu ti dati ono što želiš”. Muškarac je upitao zašto, a Bog mu odgovori:” Zato što sam Bog i zato što sam pravedan. Bog je istina i sve što ja činim je istinito i ispravno”. 
Muškarac je stao u čudu i zamolio Boga da mu objasni jer je zbunjen tom izjavom i želi znati zbog čega ne može dobiti ono što želi. Bog odgovori:  “Objasniću ti. Poželi ono što ti je u srcu, što ti je poznato i deo tebe, veruj da je takva osoba uz tebe, zaista veruj i biće udovoljeno. Ne bi bilo ispravno i pošteno od mene da ispunim tvoje molbe zato što ti ne mogu dati nešto što ti sam nemaš. Ne bi bilo ispravno i lepo da ti dam nekog prepunog ljubavi prema tebi kad je tvoje srce još uvek kameno; ne mogu ti dati nekog nežnog i darežljivog kad si ti ponekad okrutan i škrt; ne mogu ti dati nekog ko zna opraštati kad u tebi još uvek tinja osveta; mogu ti dati nekog osetljivog jer si ti izuzetno osjetljiv kako bi ta osetljivost dodirnula tvoju, a iskra ljubavi koja se zrcali u toj osobi razbit će kamenje oko tvog srca i u njega uneti istinsku ljubav. Mogu ti dati osobu u kojoj se kriju sve te karakteristike, kao što se one nalaze i u tebi, ali na vama je da ih zajednički razvijate i budite.”

 Nakon toga Bog mu je rekao:”Mogu ti dati nekog za koga znam da u sebi poseduje sve kvalitete koje ti tražiš, ali još nisu isplivale na površinu pa da ih zajedničkim snagama pronađete jedno u drugom. Od tebe tražim samo da otvoriš oči i odškrineš vrata svog srca. Isprva ćeš se boriti protiv te osobe, bežati od nje, nego, ta osoba će te privlačiti na neobjašnjiv način i stalno ćeš joj se vraćati. Gubićeš vreme uzaludno tražeći osobu koja već ima razvijene sve nabrojene kvalitete, ali ubrzo ćeš uvideti da sam ti već poslao osobu koja je tebi namenjena. Ona možda neće imati izražene sve tražene kvalitete i fizički izgled, ali duboko u sebi znaćeš da je to ona. Tvoja supruga će biti kost tvojih kostiju i meso tvoga mesa i videćeš sebe u njoj kao i ona sebe u tebi i bićete ponovo jedno. Veza i brak je kao škola. To je dugogodišnje učenje i ulaganje, i za to vreme ti i tvoja partnerka prilagođavate se jedno drugom ne samo da bi zadovoljili jedno drugo već da bi postali bolji ljudi koji znaju vrednost timskog rada. Jer ljubav je timski rad. I zato ti neću dati savršenu partnerku jer ni ti nisi savršen. Daću ti partnerku s kojom zajedno možeš rasti i razvijati se u bolju osobu.
  
http://vesnamihajlovicblog.wordpress.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.