понедељак, 4. март 2019.

Ja znam



Senzibilitet, receptivnost, empatičnost, intuitivnost, maštovitost, predispozicija za duhovnost. Sve su ovo odlike Mladog Meseca u znaku Riba. Pozicija Merkura u znaku Riba, koji je retrogradan pa još na 29. stepenu je i povezanost sa onostranim (metafizičkim) omogućavajući duboke uvide.

Ovako duboka osećajnost često određuje i determiniše pravila ponašanja kao i donošenje odluka u skladu sa događajima, okolnostima i ljudima. U mnogim situacijama upravo osećajnost i saosećajnost dominiraju nad razumom i racionalnim prosuđivanjem. Odluke bi trebalo da se donose intuitivno, srcem, a ne glavom. Neretko je naličje ovoga karakteristična sklonost ka nepotrebnom stvaranju iluzija i ka idealizovanju mnogih osoba i situacija na način da se stvarnost često posmatra kroz ružičaste naočare. Uz ovako naglašenu osetljivost obično dolazi i povećana emotivna krhkost i ranjivost.

Ribe su pod uticajem Neptuna u iluzornom zanosu što će se svakako odraziti na ljubavni život naročito mladjih pripadnika ovog znaka. Ribe ne mogu bez mašte i fantazije. Ako ste se u proteklom periodu oslobodili svog suvišnog prtljaga - sećanja, odnosa, pa i stvari sada je vreme da se povežete sa sopstvenim bićem i da kreirate život u realnosti. Obzirom da je Venera u znaku Vodolije, a to je vaše 12. polje, nisam sigurna da ste se na pravi način oslobodili suvišnog „prtljaga“. Na udaru je virtualna ljubav, jer su se vaši partneri predomislili i vraćaju se da provere svoje sumnje. Kritični dani za razotkrivanje potencijalnih tajni je 24. mart a potom i 2. april. Formalni partnerski odnos može biti doveden u pitanje samo zbog nesporazuma i vašeg ćutanja.

 
Ovnovi su doživeli neku vrstu rasterećenja i popuštanja tenzije od ove lunacije kada Uran, planeta nemira napušta znak Ovna i seli se u znak Bika. Sve dok Mars, vladar Ovnova boravi u znaku Bika do 1. aprila, Ovnovi će osećati zamor u telu i težinu a mnogi mogu osećati kardiovaskularne tegobe. Protekli period je bio uzbudljiv, turbulentan i sada je potrebno skupiti energiju za novi početak ali na drugačiji način. Pun Mesec će biti kada Sunce uđe u znak Ovna uzrokujući emotivno prelivanje. Sve u svemu dobićete kosmičku podršku od Saturna i Plutona. Odmorite se da biste se resetovali.
 
Bikovi su nakon 84 godine počastvovani ulaskom Urana. Kosmički čovek se probudio na ovoj planeti. Odlike kosmičkog čoveka su istina, ne prosudjivanje, ljubav, empatija, malo hrane, puno vode, kontakt sa prirodom. Bikovi delimično već ispunjavaju potrebe kosmičkog čoveka. Koliko je Univerzum jasan u porukama govori i boravak vladarke Bika, Venere u znaku Vodolije. Divan sinhronicitet. Neophodno je da se svi naviknemo, a Bikovi će nam pokazivati kako se to radi. Na sam pun Mesec 21. marta, postoji potencijal za nesporazum, što je samo navikavanje na nove okolnosti. Venera planeta ljubavi biće u kvadratu sa Uranom planetom pobune, nezavisnosti, potrebe za slobodom... Uran je poznat i po svojoj ekscentričnosti, više od svega voli iznenađenja. Delovanje Urana je teško predvideti naročito kada je ova situacija u kojoj je Venera (u Vodoliji) u kvadratu sa Uranom (u Biku). Potencijalno mogu biti nevolje na vidiku. Borba ljubavi i nezavisnosti. Od 26. marta na sceni je druga priča jer Venera ulazi u znak Riba i pravi dobar aspekt sa Uranom, pa će to biti umeće ljubavi u 21. veku.  
 
Bliznačka radoznalost je utihnula što može svima biti jako neobično, baš u skladu sa svim ovim promenama koje se dešavaju. Merkur je retrogradan od 5. do 28. marta i to u znaku Riba. Osetljivost ovog Merkura će biti povezana sa drugim, paralelnim realnostima. Blizanci u ovom periodu mogu iskusiti vidovnjačke i telepatske sposobnosti, odnosno mogu znati šta drugi misle i osećaju, uviđajući skrivene motive, naročito u partnerskim odnosima. U drugoj polovini marta može doći do razotkrivanja nekih tajnih aktivnosti partnera. Blizanci, čuvajte se dubokih voda (tajnih emocija) nije to vaša prirodna sredina.Problem je to što se Blizanci znaju brzo ohladiti pa njihove veze često ne traju dugo. Možda se posle 26. marta primirite sa zanimljivim partnerom, uzdržavajući se od riskantnih poteza koji bi mogli ugroziti postojeći partnerski odnos. 
 
Rakovska osetljivost, kao i intuitivnost biće u ovoj lunaciji naglašeni. U kom smeru ćete iskoristiti 
ovaj potencijal zavisi od vas samih. Duboka osećajnost često određuje i diktira pravila ponašanja i odnos prema stvarima u životu pa se u mnogim situacijama dešava da osećajnost odnese prevagu nad razumom donoseći odluke srcem a ne glavom. Neretko je karakteristična i sklonost ka nepotrebnom stvaranju iluzija i idealizovanju mnogih osoba i situacija tako da se stvarnost često posmatra kroz ružičaste naočare. Uz ovako naglašenu osetljivost obično dolazi i izražena emotivna krhkost i preosetljivost. U vreme punog Meseca 21. marta, koji ide preko znaka Vage, upravo Rakovima daje prenaglašen fokus na partnerske odnose. Vaga je po kvalitetu takođe kardinalni znak(naglost) pa demostrira istu potrebu - sada i odmah. Po elementima su raličiti - voda i vazduh. To je slika nabujalih emocija mislima o partneru. Šta i kako? Rešenje nije u partneru, rešenje je u vama.
 
Lavovi u ovoj lunaciji iskazuju onu stranu svoje ličnosti za koju samo oni znaju da je poseduju. Lavovska energija je odlična u očitavnju energije drugih ljudi. Sada je to intuitivno raspoznavanje energija drugih ljudi, kao i čitanje govora tela. Drugima se može učiniti kao da Lavovi svom sagovorniku čitaju misli. Baš to Lavovi treba da iskoriste od 7. pa do 9. marta kao svoju viziju za potencijalno dobar biznis plan kroz partnerski odnos. Ulazak Sunca u znak Ovna podići će Lavovsku takmičarsku energiju, da izaziva, probija, ostvaruje, samopotvrdjuje se i dokazuje. Postaje naglo speman, hoće i može! Posle stanja duhovnosti i hibernacije energija će krenuti napred ne obazirući se na posledice jer ovaj bljesak ne zna za granice, niti u čemu vidi opasnost. Svestan je samo sebe i svojih potreba. Trebalo bi ovu energiju proširiti na svest o drugim ljudima, naročito kroz partnerski odnos - da smo svi jedni drugima ogledala. Ovo je vreme za: svi za jednog, jedan za sve!
 
Devicama ova lunacija pada u polje partnera. Ovo je najdublji zaron za Device, jer traženje smisla i suštine Device vodi duboko unutra. Posle 28. marta mnoge Device će doživeti neke svoje uvide (prosvetljenje) baš kroz partnerski odnos. Od 26. marta i Venera ulazi u znak Riba pa će zaista da se aktualizuje neobična romantična atmosfera u partnerskim odnosima. Generalno, Device imaju visoke kriterijume u ljubavi, pa su njihovi partneri prinuđeni da budu atraktivni. Venera u Ribama doneće Devicama da uoče sjaj partnera koji zrači posebnošću za kojom se okreće cela ulica. Na pun Mesec može doći do izliva strasti ili nesporazuma što nije svojstveno Devicama. Pun Mesec se dešava u njihovom drugom polju, menjajući sistem vrednosti upravo kroz partnerski odnos. Od skromnih Devica možemo mnogo toga očekivati jer će ih Uran iz Bika svesrdno podržavati na promene. Sve teče sve se menja pa i Device! 
 
Vagama se lunacija dešava u šestom polju, svakodnevnih rutinskih aktivnosti. Njihova vladarka Venera je u Vodoliji i to u 5. polju ljubavi pa eto famoznog spoja. Vage vole red i disciplinu a sa Venerom u Vodoliji očekujte neočekivano! Najedanput konzervativna Vaga postaje osoba koja šokira, kosmopolitskog gledišta, revolucionarnog i inventivnog uma sa modernim shvatanjima. Počinje biti zainteresovana za ono što je novo i napredno. Idealistična, nesputanog i pobunjeničkog duha. Vaga koja ima žudnju za zajednicom, najedanput želi biti nezavisna, originalna, samostalna, neobična i pomalo luckasta. Ovakva dramatična promena donosi mnogo turbulencija u formalnim bračnim odnosima oko punog Meseca koji se dešava 21. marta baš u znaku Vage. Koliko su Vage u balansu osetiće na pun Mesec. Čini mi se da su Vage malo preterale. Od 26. marta Venera ulazi u znak Riba u svoju egzaltaciju pa iz onog mahnitog ludovanja ulazi u sentiment, romansu. Ovo je veoma zanimljiv period za Vage i njihove partnere. Ovaj performans će biti neobičan i zanimljiv.
 
Škorpioni su u ovoj lunaciji podržani od Univerzuma, ali oni sami ne osećaju svoju britkost sve dok Mars boravi u znaku Bika, a u polju njihovih partnera. Mars u Biku, Škorpionsku energiju fokusira na vrednu, osećajnu, upornu i pragmatičnu osobu koja će nastojati da ostvari materijalni životni cilj. Javiće se jak poriv za sticanjem materijalnih dobara. Mladji Škorpioni mogu doživeti naglašenu potrebu za emocionalnom sigurnošću u ljubavi i veće zadovoljstvo mogu pronaći u sigurnoj ljubavnoj vezi na duže staze. Škorpioni će iskazati odlučnost i spremnost da se uhvate u koštac sa mnogim životnim problemima i doneće zrele i samosvesne životne odluke. Kratkotraja partnerski nesporazum je na pun Mesec upravo zbog promena osnovnih karakternih osobina. Škorpionski eros će biti vrlo aktivan sve do 1. aprila i nema tu ništa loše, samo treba biti malko nežniji izbegavajući grubosti.
 
Strelčevisa ovom lunacijom ne odustaju od svog kosmopolitizma i ne primećuju da su na ovom velikom i širokom ljubavnom polju sami. Postoji i nesporazum u partnerskom odnosu, ali ništa od toga Strelčevi ne primećuju. Njihov zanos, uverenje da je sve u redu, drži ih podržavajući tu razigranu Veneru u Vodoliji u polju njihovih misli. Umesto što se bavite „komšinicama“ možda bi bilo lepše da odete na neki kraći put i nadjete sebi bar kratku, neobaveznu ljubavnu podršku. Strelčevima nedostaje mnogo ljubavi. Što je „posuda“ veća traži više sadržaja, a to nešto u ovom vremenu i nije baš naklonjeno Strelčevima. Ljubavnu sreću moguće je ostvariti samo kroz međusobno prilagođavanje. Ljubav utiče na promenu ponašanja partnera (menja ih). Partneri utiču jedno na drugo, kao što utiču i na promene u odnosu - na ljubav. Strelčevi imaju naročitu potrebu da dominiraju nad partnerom i prave subjektivne procene dok je Jupiter u znaku Strelca, ne pokazujući fleksibilnost, teško se prilagođavajući partneru.
 
Jarčevi u ovoj lunaciji imaju naglašenu potrebu za komunikacijom. O svemu se može razgovarati ako postoji osećaj bliskosti, razumevanja i poverenja. Selektivni razgovor, prikrivanje istine ili „nekih detalja", zatim tajnovitost i neiskrenost definitivno vodi ka udaljavanju. Ova pojava će biti očigledna jer planeta komunikacije Merkur je u malo neobičnom stanju pa mnogo koristi od razgovora i iskrenosti neće biti. Sada je vreme da se formira i sačuva osećaj poverenja u partnera, neminovna su različita razočaranja koja podrivaju, poništavaju ili uništavaju partnerski odnos a možda i zajednički život.
 
Vodolijama je baš došlo vreme da se dobro i lepo zabave, Venera im je u gostima do 27. marta donoseći konačnu promena energije. Uran je ušao u znak Bika, i Vodilije imaju svoju premijeru na temu materijalizacije i konkretizacije. Dileme nema: Kao što Pipi Duga Čarapa kaže: „Ovo nikada nisam radila, sigurna sam da mogu!“ Upravo to vam sada u najproduktivnijim godinama života, daje osećaj da ste živi, da živite svaku godinu, svaku dekadu i slavite je u njenom punom sjaju. Zato vam i dobro dođe Uran u znaku Bika. Uzbudljive promene u ljubavnom životu i iznenađenje u finansijama. Ova lunacija Vodolijama donosi duboko buđenje svesti o vrednosti i značaju kako duha tako i tela, kako egzibicionizma tako i tradicionalizma. Postavite svoje ciljeve tokom ovog vremena, i moći ćete bez ikakvih problema lako da ih ostvarite. 

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.