Mladi luk je namirnica koju biste trebali jesti svakodnevno. Isto tako mladi luk krije brojne zdravstvene prednosti.
Stručnjaci ga često vole nazivati proljetnim lukom jer je karakterističan za ovo doba godine. Najpopularniji je tijekom uskršnjih blagdana, nakon kojih učestalost konzumiranja mladog luka značajno počinje opadati.
Mladi luk je namirnica koju biste trebali jesti svakodnevno. Mnogima smeta okus i miris luka, ali to nije razlog zbog kojih ga ne biste trebali jesti. Okus i miris možete ublažiti tako da ga dodate u salate, variva, omiljeno povrće ili pak u razne složence.
Mladi luk krije brojne zdravstvene prednosti, a svakodnevna koznumacija vam može pomoći kod:
Dobar je izvor tiamina, vitamina B6, folne kiseline, magnezija, fosfora i cinka. Odličan je izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K, riboflavina, kalcija, željeza, kalija i mangana.
izvor http://www.zdravlje-prehrana.com
Stručnjaci ga često vole nazivati proljetnim lukom jer je karakterističan za ovo doba godine. Najpopularniji je tijekom uskršnjih blagdana, nakon kojih učestalost konzumiranja mladog luka značajno počinje opadati.
Mladi luk je namirnica koju biste trebali jesti svakodnevno. Mnogima smeta okus i miris luka, ali to nije razlog zbog kojih ga ne biste trebali jesti. Okus i miris možete ublažiti tako da ga dodate u salate, variva, omiljeno povrće ili pak u razne složence.
Mladi luk krije brojne zdravstvene prednosti, a svakodnevna koznumacija vam može pomoći kod:
- Snižavanja razine šećera u krvi.
- Regulacije razine kolesterola.
- Regulacije razine krvnog tlaka.
- Smanjenja rizika od nastanka raka, naročito raka debelog crijeva.
- Ublažavanja kronične upale u tijelu.
- Smanjenja slobodnih radikala.
Dobar je izvor tiamina, vitamina B6, folne kiseline, magnezija, fosfora i cinka. Odličan je izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K, riboflavina, kalcija, željeza, kalija i mangana.
izvor http://www.zdravlje-prehrana.com
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.