Priprema
- Vrijeme pripreme:
-
1
Ljubicasti i zeleni kupus te komorac izrezati na sto tanje trakice.
-
2
Pomijesati u zdjeli i posoliti. Dobro izgnjeciti rukama i ostaviti da malo omeksa (najbolje napraviti ujutro, ako je salata za rucak).
-
3
Pred samo sluzenje dodati mrkvu (naribanu na najsitniji dio ribeza), popapriti, zaciniti uljem i octom/limunom i sve pomijesati.
-
4
Dobro ohladiti u frizideru prije sluzenja.
Posluživanje
Slikati dok se hladi :-). U slast!Sastojci
- Broj osoba:
- 1/4 glavice ljubicastoga kupusa
- 1/4 glavice zelenoga kupusa
- 1 komorac
- 1/2 glavice ljubicastoga (ili mladoga) luka
- 2 mrkve
- sol, papar
- ulje (maslinovo ili suncokretovo, po zelji)
- ocat (jabucni ili vinski, po zelji)
- par kapi limuna (ako ne koristite ocat za salatu)
- Izvor http://www.coolinarika.com/
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.